Gençlik ve Spor Bakanlığınca başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla yürütülen "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında Vakfıkebir'de yetenekleri keşfedilerek spora yönlendirilen çocuklar, milli takımlarda yer almak istiyorlar.

Yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla 81 ilde başlatılan yetenek tarama programı Vakfıkebir'de de uygulanıyor. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yetenek taramasından geçen 2 bin 889 öğrencinin 313'ü öğrenci antrenman programına dahil edildi. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ise taramaya giren 3 bin 15 öğrenciden 588'i öğrenci antrenman programına katıldı. Kovid-19 salgını sürecinin ardından yüz yüze eğitime başlanan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında da 3'üncü, 4. ve 5'nci sınıfların sportif yetenek taramalarına devam edilmişti. 2022-2023 eğitim öğretim yılında da aynı program dahilinde yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi için çalışmalara devam ediliyor.

VAKFIKEBİR YOMRA’YA TAKILDI 1-1 VAKFIKEBİR YOMRA’YA TAKILDI 1-1

“TARAMADA KEŞFEDİLEN ÖĞRENCİLER SPORA YÖNLENDİRİLİYOR”

Sportif Yetenek Taraması Programı kapsamında yeteneği keşfedilen öğrenciler, farklı branşlara yönlendirilerek Türk sporuna kazandırılmaya çalışılıyor. Yetenek taramasına katılan öğrencilerin yatkınlıklarına göre farklı branşlara yönlendirildiğini belirten Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil,  "Geçmişte de Vakfıkebir'den başarılı sporcular çıktı. Bizim tek amacımız buradan milli takım düzeyinde sporcu yetiştirmek." diye konuştu.