İskefiyespor, TFF’nin hükmen mağlubiyet kararına tepki olarak ligden çekilme kararı aldı.



İskefiyespor, TFF’nin hükmen mağlubiyet kararına tepki olarak ligden çekilme kararı aldı. Kulüp bundan böyle sadece alt yaş gruplarında faaliyetini sürdürecek.
Konuyla ilgili İskefiyespor, yönetim kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “4 yıl önce ilçemize ve ilimize, gençlerimize spor anlamında destek olarak hizmet amacıyla kurulmuş olan kulübümüz ilk yılında namağlup şampiyon olmuş ikinci yılında ise BAL Ligi Play-Off gurubuna kalıp altyapıda birçok sporcuya destek olmuştur. Her zaman sporun etik ilkeleri içinde kalmış ama karşılığında ilk senesinde olduğu gibi bu yılda iki kez galip geldiği ve futbolcularının darp edildiği, rakibin 5 oyuncusunun 10 maç ile 5 maç arasında ceza almasına rağmen, rakip sahada hem taraftarlarının sahaya girmesi hem sporcularının centilmenlik dışı hareketlerine maruz kalmışken, İl Disiplin Kurulu futbolculara ceza vermiş, maçın sonucuyla ilgili hükmü ise TFF’ye bırakmıştır.
 TFF ehlikeyfi bir kararla ne şiş yansın ne kebap diyerek, raporları bile okumadan iki takımı da hükmen mağlup saymıştır. Bu olaya sessiz kalan Türkiye Futbol Federasyonuna, Trabzon İl Disiplin Kuruluna ve spor camiasına tepkimizi göstermek, futbolun saha içinde oynanması gerektiğini hatırlatmak ve bu kara lekeye tepki göstermek adına A takımımızı amatör ligden çekiyoruz! Kendi haklılığına inanan diğer bir kulüp varsa haklı olan hükmen mağlup sayılmaz onlardan da gerekli tepkiyi bu süreçte bekleyip göreceğiz. Çok merak ediyoruz. Sporculara cezayı veren il disiplin kuruluyken maçın sonucuna neden TFF karar vermiştir. İl Disiplin Kurulu, TFF’ye futbolcular için aldığı kararları gönderip görüş bildirmiş midir? Bu süreçte ve kuruluşumuzdan bu zamana kadar yanımızda olan herkese teşekkür eder İskefiyespor olarak her zaman sporun güzel ve etik olan yanında kalacağımızı bildiririz.
FUTBOL MASADA OYNANIYOR
Ligden çekilme kararı ile ilgili konuşan İskefiyespor Kurucu Başkanı Emrah Yılmaz ise, “Karşı takımın oyuncularına 10’ar maç 7’şer maç ceza verilmesinden sonra hakemin İskefiyespor lehine verdiği rapora rağmen takımımızın hükmen mağlup sayılması Trabzon futbolunun bir kez daha sahada değil masada oynandığının belgesidir. Kendilerini tatmin etmek için aybaşı 5 Bin TL maaş alayım diye bu oyunları oynuyorlar ama bilmiyorlar ki yetişecek olan Yusufların Serkanların Abdülkadir Ömürlerin önünü kesiyorlar. Gençleri futboldan spordan soğutuyorlar. İskefiyespor’u  takımını ligden çekme kararı aldık. Adaletin olmadığı bir yönetim şeklinde temiz kulüpler kirlenmesin. Herkes tepkisini koysun” dedi.