Şalpazarı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında, Şalpazarı ilçesinin Hürriyet Meydanı ve Atatürk Caddelerindeki binalarda cephe düzenleme çalışmalarına başlandı.

Şalpazarı Belediye’si tarafından yürütülen ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında, belirlenen alandaki binaların cephelerinde çalışmalar sürüyor. İlçemize görsel bütünlük kazandırmak amacıyla yürütülen projede; görüntü kirliliğinin önüne geçilip,  özgün mimarinin ön planda olduğu modern bir görünümün kazandırılması hedefleniyor.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASINA YÖRESEL REN GÖRSELİ

Sokak Sağlıklaştırma Projesinin ilçeye yeni bir kimlik kazandıracağını belirten Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Şalpazarı ilçesi Hürriyet Meydanı ve Atatürk Cadde’lerinde görsel bütünlüğün sağlanması, bölge turizminin gelişmesi ve ilçe merkezinde  ekonomik canlılığını artırmak amacıyla  sokak sağlıklaştırma projesinin inşaatına başlandı. Görüntü kirliliği oluşturan bina cephelerinde, cephe iyileştirme, cephe yenileme, söve, boya vb. işler ile sokak zemin düzenlemesi, aydınlatma işleri yapılacak.  Görüntü kirliliğine yol açan elektrik kabloları, internet ve anten kabloları kanallarla kapanacak. Bu projedeki gayemiz  daha yaşanabilir daha modern bir Şalpazarı inşa etmektir. İnşaatın bir an önce tamamlanarak bölgedeki esnafın rahat bir şekilde ticaret yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

ZORUNLU KISITLAMA GÜNLERİ ÇALIŞMAMIZI HIZLANDIRDI

Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız ve beraberindekiler İlçede yapılan çalışmaların denetimini de bir zat kendisi takip ettiğini ve 17 günlük kısıtlamanın da sokak sağlıklaştırma projesinde çalışmaların hızlanmasını sağladığını belirten Kurukız artık Şalpazarı İlçemizi Dünyanın sayılı kenti gibi gençlerin ve turistlerin fotoğraf çektirmek için gelebilecekleri bir yer yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu konuda desteklerinden, anlayışlarından ve sabırlarından ötürü ilçe esnafına şükranlarımı sunuyorum” dedi