Üsküdar Belediyesi’nin Şalpazarı İlçesi Atatürk Ortaokulu’na yaptırdığı Robotik Kodlama Sınıfı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen‘in de katıldığı törenle hizmete açıldı.



Şalpazarı Atatürk Ortaokulu’nda dün düzenlenen törene Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Atilla Ataman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İlçe J. K. Serdar Ceylan, İlçe Emniyet Amiri Soner Dinler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz, Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, daire amirleri, bazı çevre ilçe Milli Eğitim Müdürleri, bazı STK temsilcileri, öğrenci velileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin başında Okul Müdürü Hüseyin Gülay Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen‘in başarılarla dolu biyografisini okudu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞEN TEKNOLOJİYİ TAKİP ETMESİ LAZIM”
Alkışlarla kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen de konuşmasında, bilgi teknolojilerinin günümüz dünyasında insanların birbirleriyle rekabet edebilmeleri için mutlak suretle başarılı olmalarının gerektiği bir alan olduğunu ifade ederek, “Gelecekte çocuklarını iyi yetiştirenler ve iyi okutanlar söz sahibi olacak. Artık dünyada geçerli olan savunma sanayi teknolojileridir. Bizim buralarda yer almamız lazım. Bir kamyon dolusu domates, bir iphone telefon almıyor. Cebimizdeki telefon teknolojinin geldiği noktayı size gösteriyor. Şalpazarı’mızdan gençlerimizin çocuklarımızın öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi takip etmesi lazım. Bu anlayışla çocuklarımızı geleceğe hazırlamak durumundayız. Buradan çıkacak bir tane evladımız, bir gencimiz belki yarın bulunduğu şehrin, mensubu bulunduğu milletin kaderini değiştirebilecektir. Bizim Şalpazarılı çocuklarımız, gençlerimiz de çok zeki. Çok zekiler. Bu imkanlarla onları buluşturmamız lazım. Biz de bu anlayışla buralardan çıkmış bir evladınız bir kardeşiniz olarak elbetteki memleketimizi unutamayız. Unutmayacağız da. İmkanlarımız ölçüsünde, buralara yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu Robotik Kodlama Sınıfımız Atölyemiz hayırlı olsun. Şalpazarı’mıza helali hoş olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Son olarak Kaymakam Uğur Ünsal‘ın teşekkür konuşmasından sonra Robotik Kodlama Sınıfı’nın kordelası hep birlikte kesildi. Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen kısa bir süre sınıfı gezdikten sonra, misafirlerle birlikte yöresel yemeklerden yedi.