Trabzon iliŞalpazarı İlçesi Geyikli Mahallesi’nden Mustafa Gülay (51), Niğde Yurt Müdürü olarak atandı.

Başarı merdivenlerini bir bir çıkan Mustafa Gülay’ın (51) hayatı başarılarla dolu. Gülay, Şalpazarı İlçesi Geyikli Mahallesi’nde 1970 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini mahallesinde, lise öğrenimini Trabzon Ortahisar Affan Kitapçıoğlu Lisesinde tamamladı.

1990 -1992 yılları arasında 18 aylık askerlik hizmetini tamamladı. Askerlik hizmeti ifa süresinde sınava girerek başarılı oldu, Piyade Uzman Çavuş olarak Çorum’a tayin edildi. 1992-1996 yılları arasında dört yıl görev yaparak kendi isteği ile istifa etti. 1997 yılında Üniversite sınavı sonucunda Gazi Üniversitesi Çorum Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümüne yerleştirilerek yarım dönem eğitimini sürdürdü aynı zamanda, özel işletmede çalışmaya başladı. Kurumsal düzeyde sınava girerek 1998 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize Yurt Müdürlüğü emrine bekçi olarak atandı. Aynı yıl üniversite sınavına girerek Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümüne yerleştirilerek 2000 yılında mezun oldu. Tekrar üniversite sınavına girerek 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi (Açık Öğretim) Maliye Bölümünde lisans eğitimine başladı ve 2004 yılında mezun oldu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu görevde yükselme sınavları sonucunda;2002 yılında yükselerek 13 yıl Gümüşhane Yurt Müdürlüğü emrinde Yurt Yönetim Memuru, 2013 yılında yükselerek 6 yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürlükleri emrinde Şef unvanı ile görev yaptı.

2018 yılında yayınlanan 1. sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinin kapatılmasına müteakip 2019 yılı Ocak ayı itibariyle Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü emrine aynı kadro (Şef) ile aktarıldı.

2020 yılında yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı görevde yükselme sınav sonucu Yurt Müdürlüğüne yükselerek Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bor İlçesi Ahmet Kuddusi Erkek Öğrenci Yurdunda 02.03.2021 tarihi itibariyle göreve başladı.

Dilek Gülay ile evli olup, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

“Gülay, Meslektaşlarına Teşekkür Etti”

Yurt Müdürlüğü görevde yükselme sınavı sürecinde, destekleriyle her zaman yanım da olan eşim ve çocuklarım başta olmak üzere, kardeşlerime, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Birdal Öztürk bey ve Trabzon GSİM Yatırım ve İnşaat Birimi personelleri ile Trabzon ili ve il dışından bir zati uğrayan veya telefon açan, sosyal medya yoluyla ulaşan birim amir ve müdürlerime, mesai arkadaşlarıma; tüm eş, dost, akraba ve yakınlarıma ve misafirperverliği için Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Sayın İlker Ötgünlü  bey ile İl Müdürlüğü ve Yurt Müdürlükleri personellerine, Sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.