Şalpazarı İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ve Mart ayında hizmete giren Devlet Bahçeli Kültür ve Sanat Merkezi himmet binasında Muhtarlar Derneğine yer tahsisi yapıldı.

Belediye Başkanı Refik Kurukız,  İlçeye tarihinde ilk defa Mart 2017 yılında gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretinde yapmayı düşündüğü hizmet binasınasın bir kısmında İlçede bulunan muhtarların ortak kullanacakları bir yer tahsisi yapacağının müjdesini vermişti. Hizmet binasının açılışıyla beraber Başkan Kurukız muhtarlara vermiş olduğu sözü yerine getirdi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla alınan karar doğrultusunda Devlet Bahçeli Kültür Ve Sanat Merkezi’nde Muhtarlar Derneğine yer tahsisi için imzalanan protokol Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kel ve Başkan Yardımcısı Şaban Yılmaz ile Başkan Kurukız tarafından imzalandı.

Başkan Kurukız tarafından yapılan açıklamada;  Belediye Hizmet Binamızda İtfaiye, Noter, Gençlik Merkezi, Spor Salonunda sonra şimdi de Muhtarlar Derneğine yer tahsisi yapılarak muhtarlarımız modern ve güzel bir mekâna kavuştuğunu belirtti.

Kurukız,  mahalle muhtarlarına hizmet binamızdan 100 metrekare yer tahsis yaptık.  İlçemize bağlı 30 mahalle muhtarı ile birlikte, daha koordineli bir şekilde çalışarak hizmet vermek, rutin işlerini daha rahat yapabilsinler istedik. Muhtarlar Derneği olarak vatandaşlarımıza modern kültürel bir merkezde hizmet verebilmeleri için, ısınma ve elektrik giderlerini belediyemiz tarafından karşılanacak.   Devlet Bahçeli Kültür Ve Sanat Merkezimizde daha önce ilçede itfaiye teşkilatını konuşlandırmak için Büyükşehir Belediyesine yer tahsis yaptık. İlçedeki gençlere olan sözümüzü de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol yaparak Gençlik Merkezini ilçeye kazandırmıştık. Aynı şekilde ilçe noterine de kiralık yer vererek hem gelir elde etmek hem de Devlet Bahçeli Kültür Ve Sanat Merkezini yaşanabilir hareketli bir merkez haline getirmeyi amaçladık. Spor toto ile protokol imzalayarak aynı merkezde spor salonu yapılırken, zemin katında çay bahçesi de ihale edildi.

Ayrıca, Başkan Kurukız şimdi Etnografya Müzesini Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol yaparak Devlet Bahçeli Kültür Ve Sanat Merkezine yakışır bir hizmete imza atmayı planladık dedi.