Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı’na kazandırdığı modern görünümlü Belediye Binası ve yaptığı hizmetlerden bazıları hakkında bilgi verdi.



Şalpazarı ilçesi Bakanlar Kurulunun 07.12.1953 tarih ve 4-1945 sayılı karar ile tam teşekküllü bucak haline getirilen 02.06.1968 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşmasıyla beraber 07.12.1987 yılında Türkiye Cumhuriyetimizin Yurt genelinde 111 bucağın İlçe olmasının ardından bu İlçelerden bir tanesi de Şalpazarı Bucağımız İlçe oluşundan günümüze kadar Belediye binası olarak Atatürk Caddesi üzerinde 3 katlı küçük bir binada Belediye işlevlerine devam ediyordu.
Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na 2014 yılında seçilen ve 5 yıl muhalefet Belediye Başkanı olarak görev yapan ve akabinde de 2019 seçimleri Belediye Başkan adayları belirlemesinde Trabzon’un 18 İlçesinin 2’sini Cumhur İttifak adayının desteklemesi için belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkan adayımız Şalpazarı’nda Refik Kurukız Demesinin ardından bozkurt işareti yapan Kurukız bir anda ikinci defa belediye Başkanı seçilmeden bir anda popüler olmuştu.
Referandum çalışmaları için Şalpazarı’na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 27 Mart 2017 tarihinde Şalpazarı tarihinde ilk olarak İçişleri Bakanını ağırlamış akabinde de Şalpazarı belediye binasını ziyaret etmesin ardından dönemin Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Şalpazarı Belediye Binasının yapılacağı yer olan iki derenin kesiştiği Pazar yeri ile ilgili projeyi sunmuş ve projeyi inceleyen Bakan Soylu onay verilmesinin ardından çalışmalara başlandı.

“ŞALPAZARI İLÇEMİZİN İKİ ÖNEMLİ EKSİKLİĞİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”
Belediye Başkanı Refik Kurukız yaptığı açıklamada; Modern bir görünümlü olarak hizmete giren Belediye binamız İlçemize hayırlı olsun. Çünkü 1968 yılında yapılan binamızda bu güne kadar hizmet verdik. Orada hizmet veren rahmetli olmuş ya da sağ olan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Şalpazarı için kim bir çivi çakıyorsa ondan Allah razı olsun. İlk basın konuşmalarımda vardır.
Şalpazarı için 2 eksik vardır,  Belediye binası ve Yüksek Okul, ikisini de bugün itibari ile hayata geçirmiş bulunuyoruz. Böyle bir binayı hayata geçirmek benim için bir onur vesilesi.  Asıl onur vesilesi güzel ilçemizin halkına hizmet edebilmek. Bunu yaparken tabi ki zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Bu konuda kıymetli meclis üyelerimizin fikirleriyle aldığımız kararlar sonucunda böyle bir bina ortaya çıktı.

“BU KARARLARI BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZİN KARARLARIYLA ALDIK”
Bu bina büyük bir bina, üst katına gençlik merkezi geliyor, binanın 750 metrekarelik bölümünü gençlik ve spor bakanlığına verdik.  Gençlik spor müdürlüğünün spor merkezi açılacak. Büyükşehir belediye başkanımızla konuştuk ve yine bu binaya itfaiyemizi konuşlandırdık. Yine Noter’imiz bu binaya taşındı.
Göz Bebeğimiz Kadınlarımız İçin Ürünlerini Pazarlayacak Bir Yer Düzenledik. Binada kadınlar için kültür merkezi oluşturduk onu da hayata geçireceğiz. Çevre düzenlemeleriyle, mali projelerle Şalpazarı’nı daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Projelerimiz zaten bu yönde.

 “SEÇİM VAADİ PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİDİK”
 Başkan Kurukız konuşmalarına şöyle devam etti. Siyasetçi kendi hayal dünyasını gerçeğe dönüştürmek için projeler üretir. Vaatler yapar. Bana göre hepsini hayata geçirdik. Bunların içerisinde güncelliğini kaybeden, ekonomik sebeplerle bizi aşan projeler var. Teleferik gibi. Bu gün baktığımızda araç parkıyla, köy yollarıyla, yeni açılacak yollarla, ilçemizdeki kadın kültür eviyle, vadi projesiyle, bina dış cephe giydirmeler ile, gençlik merkeziyle, öğretmen eviyle, hükümet konağıyla, gençlik ve spor bakanlığı aracılığıyla yeri hazır olan Şalpazarı spor için stadyum projesine başlanmıştır. Ekonomik sebepler ve ülkemizin zaman zaman yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bazı aksaklıklar oluyor.

“6 YILDIR ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIM”
Allah’a çok şükür, 6.yılını yaşadığım Şalpazarı Belediye Başkanlığı görevim boyunca önemli hizmetlere imza atmış olmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyim. Aynı zamanda Trabzon’daki 18 ilçede gösterilen adaylardan 1 tanesiydim. Cumhur ittifakı olarak 2 adaydan 1 tanesiydim. Aday gösterildikten sonra seçimi kazandım. Büyükşehir belediye başkanımız Murat Zorluoğlu özellikle Şalpazarı’na olan sevgisi Şalpazarı İlçemizin iki Önemli Eksikliğini Çözüme Kavuşturmamızda etkisi oldu.  Trabzon Büyükşeir Belediyesi ağında olmasına karşın yılan hikayesine dönen ve bir türlü Şalpazarı-Trabzon seferleri başlayamayan Belediye Otobüsü ile ilgili sıkıntıyı Başkan Kurukız açıkladı. Otobüs taşımacılığı sözümüzü de sayın Belediye Başkanımız Meclisten aldı. Otobüs alımı için ihalesini yaptı. Yıl sonu veya Gelecek yıl başında otobüslerden bir tanesi de Şalpazarı’mıza tahsis edilecektir. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız ve sayın Atilla Ataman Başkanımız Şalpazarı’na gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Pozitif ayrımcılığı da gösteriyorlar.

“BELEDİYE BİNASI AÇILIŞIMIZI GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET BAHÇELİ YAPACAK”
Yeni Belediye Binamızı; Bilge lider, Türk dünyasının lideri sayın Devlet Bahçeli bizzat gelip açacağının söyledi. Ve Şalpazarılılara selamım olsun dedi. Bunu müjdeleyelim. Ardından Cumhurbaşkanımızın sözü var. Zaman zaman Bakanlarımız geliyor. Yani Şalpazarı artık eski Şalpazarı değil. Herkesin bildiği, herkesin sevdiği, herkesin hizmet için talep ettiğinde onay veren ilçe burası. İlçemle ve Kıymetli büyüklerimle gurur duyuyorum.

“YENİ YILDA GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”
Başkan Kurukız önümüzdeki dönemden itibaren daha güzel hizmetler yapmaya çalışacağız. Bu imkanlar içerisinde samimi söylüyorum bu dönem içerisinde Trabzonun 18 ilçesinden en iyi hizmet alan ilçe olacağımızın sinyallerini verdik, rahat olun diyoruz.Teşekkür ediyoruz