Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçenin en çok takdir edilen ve tamamlanan “Ağasar vadi Projesi” sonrası dere üzerine çöp atılmaması konusunda vatandaş ve Ağasar Vadi kenarındaki esnafları uyardı.

Temiz kent, temiz çevre için vatandaşlarla el ele veren Şalpazarı Belediyesi, temizlik çalışmalarını güç birliği içinde sürdürüyor. Rutin temizlik faaliyetlerine ek olarak çevreyi korumaya dönük bilgilendirmeler de yapılıyor. Başkan Kurukız; ekipleriyle yürütülen çalışmalarda son olarak ilçenin merkezinden akan Ağasar Deresi ve üzerine yapılan Vadi Projesinin temiz tutulması için vatandaşlara ve esnaflara çağrı yapıldı. Dere yatağına evsel ve inşaat atıklarının atılmasını önlemek adına yürütülen uygulamada Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin desteğiyle Ağasar Deresi Vadi Projesi üzerinde yer alan meskenlerde yaşayan vatandaşlara uyarı bildirisi dağıtıldı.

Şalpazarı ilçesi tarafından en çok takdir edilen ve tamamlanan Ağasar vadi Projesi Belirli periyotlarla temizliği yapılan Ağasar Vadi Projesinin kirletilmemesi konusunda da uyarılar yapılırken,  Vatandaşlara dere yatağına gelişi güzel çöp atmamaları çağrısında bulunan yetkililer, İlçe sakinlerine ‘Dere yatağına çöp atmak yasaktır’ yazılı bildiri dağıttı.

Ağasar Vadi Projesi kenarında yaşayan apartman sakinleri ve esnafların tek tek kapılarının çalınarak ‘Dere Yatağına Çöp Atmak Yasaktır’ yazılı uyarı bildirisi dağıtan Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız; Çöplerin gün aşırı toplandığını kaydederken temiz ilçe, temiz çevre için özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Yazılı uyarıya uyulmaması ve dere yatağına çöp atıldığının tespit edilmesine durumunda 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ‘Çevreyi Kirletme’ başlığı altında yer alan 41. Maddesi gereğince çöp atanlara yasal işlem yapılarak İdari Para cezası uygulanacağı ifade edildi.