Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi Hekimlerinden Aile Hekimi Dr. Zafer Kamiloğlu, Verimli İş Hayatı için Göz Sağlığına Dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, çalışanları gün içinde gözlerini dinlendirmeleri konusunda uyarıyor.
 
Başarılı bir iş yaşamı için çalışma ortamının, bireylerin fiziksel ve duygusal koşullarına uygun olması gerekiyor. Yoğun çalışma temposu içinde masa başında geçirilen zamanlar, bilgisayar ekranına yoğunlaşmış gözler, toplantılar ve hareketsiz geçen saatler… Biraz mola vermeye ne dersiniz? Dr. Zafer Kamiloğlu, verimli bir iş yaşamı için göz sağlığının önemine dikkat çekiyor ve çalışanları gün içinde gözlerini dinlendirmeleri konusunda uyarıyor.
Bir Mola da Gözleriniz İçin Verin!
Gözlerimizin sağlıklı olması iyi bir yaşam kalitesi için çok önemlidir. Gözlerimizde de vücudumuzdaki gibi kaslar mevcuttur ve bunların da dinlenmesi gerekir. Gözlerimiz yorulduğunda; odaklanmada zorluk ve bulanık görme, göz kapaklarında seyirme, ışık duyarlılığında artma, kızarıklık, sırt, boyun, omuz ve baş ağrıları oluşabilir. Özellikle, gün boyu bilgisayar karşısında çalışan kişiler, gözlerini 20 dakikada bir ekrandan uzaklaştırmalı ve uzak bir noktaya odaklanarak dinlendirmelidir. Dr. Zafer Kamiloğlu, ‘Çalışırken gözlerimizde meydana gelen yorgunluk hissi üretkenliğimizde azalmaya sebep olabilir. Özellikle tüm günü bilgisayar karşısında geçiren kişiler çalışma ortamlarının ergonomik olmasına dikkat etmelidir. Ofis ortamında doğru aydınlatma çok önemlidir, aşırı güneş ışığı ve aşırı iç mekan aydınlatması gözlere rahatsızlık verebilir. Bu yüzden iç mekanlarda düşük yoğunluklu ampul kullanmak gerekir. Bilgisayar monitörlerini tam pencere önüne veya arkasına değil yanına gelecek şekilde ayarlamak gerekir. Yansıtmayan ekran kullanılmalı ve duvarlar çok parlak beyaz olmayan mat yapıda kaplanmalıdır. Kişiler ekranı görmek için gözlerini kısmak durumunda kalmamalıdır.’’ Didi.