Yöremizde ilk kez bir psikolog ofisi açan Çarşıbaşılı Hemşehrimiz Merve Koç Beşikdüzü’ndeki ofisiyle tüm yöreye hizmet verecek.



Psikolog Merve Koç, Beşikdüzü'nde, Cumhuriyet Caddesi, Sabri Dilek Caddesi, Belediye binası karşısındaki yeni ofisinde Büyükliman Yöresi'ndeki önemli bir boşluğu dolduracak. Kendisi ile beğenerek okuyacağınız  bir sohbet  gerekleştirdik.
Merve Koç kimdir, bize kendinizden bahseder misiniz?
1992 Trabzon doğumluyum. İlk ve ortaokulu Gazi ilköğretim okulunda okuduktan sonra Vakfıkebir Lisesinden mezun oldum. Lisans eğitimi;Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi -Mevlana Üniversitesi toplam 3.5 yılda derece ile 2014 yılında tamamladım.Selçuk Üniversitesi Bünyesinde Selçuksem tarafından verilen,8 ay süren 450 saatlik Aile Danışmanlığı Eğitim Programına katıldım. Beden dili  eğitimi,oyun terapi eğitimi,cinsel terapi eğitimi,psikolojik ve nöropsikolojik test eğitimleri aldım. Yakındoğu Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek lisans tez aşamasındayım.
Beşikdüzü’ne ofis açma fikri nasıl oluştu?
Beşikdüzü ve komşu ilçelerimizin kolaylıkla psikolojik hizmet almalarını sağlamak amacı ile ofisimi açtım. Büyük şehirler de psikoloğa gitmek bireyler için normalken ve kendi hayatı, ilişkileri için çok önemliyken, bizim şehrimiz de daha yeni yeni normalleşiyor. Benim amacım da benim şehrim ve komşu ilçelerimin benim mesleğime bakışını,esasen kendi hayatlarını ruhsal ve bedensel olarak daha sağlıklı olacağı bilincini yaygınlaştırmak. Bir psikoloğa gitmek bir dahiliye doktoruna, eczaneye gitmek kadar normal ve önemlidir.
Psikoloji alanında uzmanlaştığınız bir alan var mı?
Uzmanlığımı klinik alanda yapmaktayım. Çocuk ve ergen terapisi, bireysel terapi, aile/çift terapisi, oyun terapisi, psikolojik ve nöropsikolojik testler uygulamaktayım.
En sık rastlanılan psikoloğa başvurma nedenleri nelerdir?
İnsan ve insan psikolojisi her gün gelişmekte olan bir alandır. Ama güncel olarak ele aldığımızda;depresyon,internet,oyun, telefon bağımlılığı;yeme bozuklukları, çocuklarda gelişim sorunları, mahremiyet eğitimi,dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite, 12 -18 yaş ergenlik dönemin  yaşanılan sorunlar,kendine uygun meslek seçimi, aile içi çatışma çözümü ve demans tanı testleri amacı ile bireyler psikoloğa gitmektedir.