Ortahisar ilçesinde bulunan Büyükşehir belediyesi konferans salonunda yapılan aday tanıtım toplantısında 20 aday adayı basın mensuplarına ve teşkilata tanıtıldı.

İl Başkanı Süleyman Pulat aday adayı tanıtım toplantısının açılış konuşmasında, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur ittifakına katılmasına da değinerek "Seçim sisteminin zorluğundan tek başına başarılı olmanız zor, Partilerin grup halinde olması şart. Üzülen ve yorulan arkadaşlarımız olmuş olabilir. Onlar dinlenebilir ama daha sonra davamız için çalışmak üzere" ifadelerini kullandı.

"Bu yapmakta olduğumuz aday tanıtım toplantımızın ve Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili aday adaylarının ilimize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

HEMŞEHRİLERİMİZ YALAN VAAT DEĞİL ÇÖZÜM GÖRMEK İSTİYOR HEMŞEHRİLERİMİZ YALAN VAAT DEĞİL ÇÖZÜM GÖRMEK İSTİYOR

Zor bir süreçten geçiyoruz ülke ve insanlık olarak. Bu süreç içerisinde milli görüş teşkilatları önem arz ediyor. Büyük çilelerle birinci 40 yılını tamamlayıp ikinci 40 yılına sefere çıkan teşkilatımız çok zor şartlar atında görev için göreve talip olan sizler önümüze çıkan her türlü zorluğu aşıp bize verilen görevi layıkıyla yapıp, genel başkanımızın yanında duran kardeşlerimiz olarak sizleri görmek istiyoruz.

Seçim sisteminin zorluğu nedeniyle partilerin gruplar halinde olması zorunluluk oldu. Tek başına yola çıktığınızda başarılı olmanız zor. Erbakan hocam iktidara yaptıklarıyla milletin aklında yer etmiş. 40 yılda çektiklerini kimse anmıyor. İktidarda yaptıklarını ise kimse unutamıyor. Bütün zorluklara rağmen önüne çıkan engeller onu yıldırmamış davasında geri adım atmamıştır. Şimdi ise siz daha fazla zorluklarla karşılaşacağız. Gönül ister ki zaiyat vermeden yola devam edelim. Yorulan, üzülen kardeşlerimiz de olabilir. Onlar dinlenebilir ama sonra davasına sahip çıkmak zoruyla.

Tepkisini sosyal medya ve basın yoluyla tepkisini dile getiren kardeşlerimi anlamıyorum. Biz daha yolun başındayız. Siz zaten bu yolu seçerek çileye talip olmuşsunuz. Yarın iktidar olduğunuzda da çileniz devam edecek. Emsali olmayan bir davanın mensuplarıyız. Başka bir teşkilat yok ki bütün insanlık için çalışsın.

Yarın inşallah temayül heyetimiz gelecek ve il binamızda temayül yapacağız. Bizim amacımız en gayretli arkadaşlarımızı seçip Ankara'ya yollayacağız. Trabzon'un altını üstüne getirmeliyiz. Yoksa bu yaptıklarımızın bir amacı yok. 4 yıldır nasıl bir imkansızlıkla çalıştığını biliyorum. Şimdi bunu geldik bunun 40 günde hasadını yapmaya. Trabzon'da çalınmamış kapı sıkılmamış el bırakmamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından aday adayları tanıtıldı.

Yeniden Refah Partisi Aday adayları şu şekilde: Süleyman Pulat, Yılmaz Karadeniz, Gökhan Şahin, Hasan Birinci, Zeki İmamoğlu, Fatma Beyza Çiçek, Erdem Çebi, Ali Osman Yılmaz, Muammer Malkoç, Emin Menşur, Tuba Bilgin Savaş, Sırat Markaloğlu, Suat Oskay, İlkay Güntay, Abdulkerim Karaca, Sebahattin Ülkü, Salih Bayoğlu, İdris Akyüz, Hakan Karaarslan, Eren Küçük