Mevcut Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin yeniden aday olmadığı il kongresinde Fatma Yıldız Başkan, Mustafa Küçükibrahimoğlu ve Mehmet Şükrü Hacıahmetoğlu il başkanlığı için yarıştı. Yapılan seçim sonucunda Fatma Yıldız Başkan, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı seçildi. Fatma Yıldız Başkan 368 oy alırken, Mustafa Küçükibrahimoğlu 103 ve Mehmet Şükrü Hacıahmetoğlu 69 oy aldı. Kongreye İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Aydın, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Millet İttifakından Siyasi Partilerin il başkanları, çevre illerden il başkanları, Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Kongrede Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede siyasi konuşmalara geçildi.

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ GERİ DÖNÜYOR MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ GERİ DÖNÜYOR

“KÜÇÜK OLSUN, BENİM OLSUN” DEMEYCEĞİZ”

Fatma Yıldız Başkan yaptığı konuşmada; Bugün burada sizlerin desteğiyle seçilip bu yüce görevi üstlenirsem bilinmesini isterim ki bu partiyi hep birlikte yöneteceğiz. Trabzon’un en ücra köşesine kadar ulaşacak projeler gerçekleştireceğiz. Bu projelerin tüm aşamalarını hep birlikte yürüteceğiz. Bu süreçte ilçe başkanlarımızın önderliğinde delegelerimizin, üyelerimizin ve bizlere gönül bağlayan tüm destekçilerimizin değerli fikirlerinden faydalanacağız. Evet bizler partimizi parti binasından değil, sahadan yöneteceğiz. Seçim sürecinde ve sonrasında her bir ferdimizle sahada olacağız ve halkımızı kucaklayacağız. Sorunları tespit edip çözmek için ortak aklı işleteceğiz. Gençlerimizin, kadınlarımızın, engelli vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, yoksul vatandaşlarımızın kısacası toplumumuzun her kesiminin sorunlarından haberdar olacağız. Trabzon’da İYİ Parti olarak hedeflerimizi her geçen gün daha da yükselteceğiz. Başarıyı hep birlikte sahipleneceğiz, “ben yaptım oldu” zihniyetinden her zaman uzak duracağız ve ben inanıyorum ki tüm hedeflerimize fazlasıyla ulaşacağız. “Küçük olsun benim olsun” demeyeceğiz, büyük olsun, başarı hepimizin olsun diyeceğiz. Bugün burada Divan Kurulu’muza bir yönetim kurulu listesi verdik. Ben yönetim denilince bunu sadece listedeki isimler üzerinden kısıtlamıyorum. Bu liste, bir icra kuruludur. Bu liste, siz değerli delegelerimizin, üyelerimizin ve halkımızın lehine olan her kararı alacak imza yetkisine sahip kişilerden oluşmaktadır.

“SEÇİMLERE ÇOK AZ KALDI! “

Artık seçimlere çok az kaldı. Anlaşılan odur ki 14 Mayıs günü Genel Seçimler yapılacaktır. Yerel seçimleri kaybeden iktidar, yapılacak bu genel seçimleri de kaybedecek, Allah’ın izni, milletimizin desteği ve hepimizin gayretiyle İYİ Parti’miz iktidara gelecektir. Bize düşen iktidara hazırlık çalışmalarını kendi mahallemizde, beldemizde, ilçemizde ve ilimizde bıkmadan ve usanmadan sürdürmektir. Trabzon’da yapacağımız çalışmalarla, Türkiye’ye en büyük katkıyı vermek öncelikli vazifemizdir. Herkes kendi vazifelerini zamanında ve eksiksiz yaptığı takdirde, Yüce Allah’ın izniyle başarı da kendiliğinden gelecektir. Trabzon’da İYİ Parti basında, kamuoyunda, çarşıda, pazarda, köyde, mahallede, evde, işyerinde velhasıl her yerde varlığını ve ağırlığını hissettirecektir. Trabzon’da İYİ Parti Ailesi, birlik beraberlik içinde kenetlenecek, kimseyi ötekileştirmeyecek, kimseyi ayırmayacak ve kimseyi kayırmayacaktır. Trabzon’da İYİ Parti, liderimiz Sayın Meral Akşener’in ortaya koyduğu milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı ilkeleriyle bütün milletimizi kucaklayacaktır. Kuruluşundan bugüne kadar Trabzon’da il, ilçe ve mahalle teşkilatlarımızda partimize emeği geçen bütün başkanlarımıza, yöneticilerimize, üyelerimize, gönüllülerimize ve tüm arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

MİLLETİMİZİN KARARI BAŞIMIZIN ÜZERİNDE

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kongrede yaptığı konuşmada; Bir siyasi hareket düşünün ki, onun liderinin bulunduğu aracın önü çöp kamyonu ile kesilmişti. Bir siyasi parti düşünün ki, bir siyasi hareket düşünün ki onun Genel Başkanının konuşacağı salonun elektrikleri kesilmiş, kapılarına kilit vurulmuştu.  İşte biz buradayız, dimdik ayaktayız. Sayın Genel Başkanımız, sayın Meral Akşener, yılmadı, korkmadı, doğru bildiği yolda dimdik eğilmeden bükülmeden yürüdü, biz de ona yol arkadaşlığı yapıyoruz. Onun için Meral Akşener’e cesur lider diyorlar.  Bugün gelmiş olduğumuz noktada Türkiye’ye baktığımızda Milletin Umudu haline gelmiş bir İYİ Parti var. Milletin umudu olan bir Genel Başkanımız sayın Meral Akşener var.  Şimdi hep sahadayız. Trabzon’da da sahadayız. Vatandaş, kendine dokunan, kendini dinleyen, kendi problemi ile hemhal olmuş siyasetçi arıyor. Son günlerde yaşadığımız bir hepimizi üzen, hepimizi kızdıran, nefretine sebep olan Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonları, çirkin saldırıları lanetlediğimizi, nefretle kınadığımız saldırıları nefretle kınadığımızı ifade edelim.  Bu provokasyonları özgürlük adı altında imkan tanıyan, izin veren ülkeleri de kınamak istiyorum.  Trabzon’da epey zamandır, bu kadar kalabalığı bir arada görmemiştim.

TRABZON’DA HER 4 KİŞİDEN BİRİ İYİ PARTİLİ

Her seçim dönemi vadedilen, gerçekten Trabzon için olmazsa olmaz… Arkadaşlar, çevre yolu sadece ulaşım projesi değildir. Çevre yolu aynı zamanda şehirleşem projesidir. Bu mevcut iktidar 20 yıldır bu çevre yolunu yapacağız dedi, hala sözünü yerine getirmedi. Sayın Koray Aydın, zamanında çevre yolunun başlatılması gündeme getirmişti, proje ihalesini bile yapmıştı. Koray beyin başlattığı bu proje, hala daha iktidarın tozlu raflarında duruyor. Şimdi bunlar bize gelecekler, demeyeceğiz mi, “Arkadaş sen önce verdiğin sözleri tut” Hep vadediptiler, ama uygulamaya geldiğinde ortada bir şey yok. Sürmene Çamburnu’ya tersane kuracaklardı, 2 bin 3 bin kişi çalışacaktı. Var mı?  Trabzon’da şu anda her 4 kişiden biri İYİ Partili dedi.