Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Şehir Hastanesi’ndeki incelemesinin ardından basın açıklaması yaptı. Akyazı Stadyumu’nun yanında Türkiye’nin ve dünyanın en modern hastanelerinden bir tanesinin inşa edildiğini belirten Karaismailoğlu, “Hastanemiz 275 bin metrekarelik alanda kuruluyor. Hastanemizin 900 yatak kapasitesi var. Altyapı çalışmalarımızda 1500 yatak kapasitesini esas aldık. Yani istenildiği anda 1500 yatak kapasitesine ulaşabilecek. 2500 araçlık otoparkımız olacak. 33 tane ameliyathanemiz olacak. Aynı anda 33 ameliyatın yapılabileceği dört başı mamur dünyanın en modern hastanelerinden biri olacak.” dedi.

22 Şubat 2025’te Şehir Hastanesi’nin hizmete sunulmasının hedeflendiğini açıklayan Karaismailoğlu, “Trabzon böyle yatırımları hakkediyor. Trabzon’a ne yapsak azdır ve yerindedir. Trabzon için çalışmaya devam edeceğiz. Bütün Bakanlıklarımız Trabzon için çok önemli projeleri hayata geçiriyorlar. Buradaki yaşam kalitesini yükseltmek, vatandaşlarımızın ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak üzere yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Akçaabat’ta Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası’nı birazdan hizmete açacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, dün de şehir içi trafiği yakından ilgilendiren Kanuni Bulvarı’nın önemli bir kesimini hizmete açtıklarını anımsattı.

Kanuni Bulvarı’nı en kısa zamanda Sahil Bulvarı’na bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldıracak önemli bir projeyi bitireceklerini söyleyen Karaismailoğlu, 1 Mayıs’ın da Trabzon için çok önemli günlerden biri olacağını, 43 kilometre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu’nun temelini atacaklarını, projenin kısa zamanda bitirilmesi için takiplerini yapacaklarını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, Trabzon’dan hiçbir zaman ellerini çekmediklerini, büyük düşünceleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:“Bölgemizin ticaretini, istihdamını, ekonomisini, turizmini, tarımını geliştirmek için bütün sektörlerde çok önemli projelerimiz var. Aynı zamanda bu bulunduğumuz Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Akçaabat ve Trabzon Meydanı birbirine bağlayan hafif raylı sistem içinde uygulama projelerine başladık. Bakanlığımızda onu kısa sürede bitirdiği zaman onun da yapımına başlayıp, 3 yıl içinde bitirme hedefimiz var. Demiryolu, hızlı tren çalışmalarımızda sürüyor. Avrupa’nın en uzun tüneli Zigana’yı 3 Mayıs’ta açacağız. Şehrimizin her köşesinde önemli yatırımlarımız var. Araklı-Bayburtlu Yolu’nun temelini attık.”

BALTA; AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ ELİTAŞ’IN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ BALTA; AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ ELİTAŞ’IN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

Bununla birlikte Türkiye’deki önemli çalışmaları da takip ettiklerini, yarın Türkiye ulaşım tarihi ve demiryolu açısından önemli günlerden bir tanesi olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ankara-Sivas Hızlı tren hattımızı hizmete alacağız. Yarın Ankara Tren Garı’ndan trene binerek Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ı birbirine buluşturacağız ve 3 ilimizde de vatandaşlarımızla buluşacağız” ifadelerini kullandı.