BAŞKAN ADAYI EROL BAHADIR, ADAY MI BULAMADILAR? BAŞKAN ADAYI EROL BAHADIR, ADAY MI BULAMADILAR?

İYİ Parti Vakfıkebir Gençlik Politikaları Teşkilatının çalışmaları doğrultusunda 19 Mayıs Gençlik haftasını kutlamak amacı ile ilçedeki gençlerle bir araya geldiler. İYİ Parti Vakfıkebir Gençlik Politikaları Sorumlusu Merve Şentürk, yapılan çalışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“UNUTMAYALIM Kİ TEK BİR DÜNYAMIZ VAR”

Şentürk, 19 Mayıs Gençlik haftasını kutlamak için ilçemizdeki genç arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu etkinliğimiz de gençlere yeşeren tohumlu kalemler hediye ettik. Amacımız çevreci kalemler sayesinde gençlere, daha yeşil daha iyi bir dünya için çevre ve doğa bilinci farkındalığını sağlamaktı dedi. Şentürk, “Çevre, insanların ve diğer canlıların hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri yaşam alanıdır. Hava, su, toprak ve canlılar bu yaşam alanının vazgeçilmez unsurlarıdır. Ne havanın ne suyun, ne de toprağın kendi kendine kirlenemeyeceği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. İnsanoğlu kimi zaman bilerek fakat önemsemeyerek kimi zaman bilmeden çevreyi oluşturan diğer unsurları kirleterek dünyanın ve dünya üzerindeki canlı yaşamın geleceğini tehlikeye atmaktadır. Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden eğitimcilere yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insanına büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu durumda şimdi ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri topraklardan bol ve bereketli ürünler alınabilmesi için bireylerin sorumlulukları konusunda bilinçli olmaları gerekmektedir. Çevre bilinciyle ilgili eğitimler verilmeli, başta yerel yönetimler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları çevre sorunları yönünden faaliyetleri nedeni ile sorumlu ve yükümlü tutmalı bu yükümlülüklerin yerine getirilmesinde yöneticilere birinci dereceden sorumluluk yüklenmelidir. Unutulmamalıdır ki; çevre bilincine sahip olmak çağdaş insan davranışlarının temelini oluşturmaktadır. Anayasanın 56.maddesinde, ‘herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir’ der. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini engellemek devletin ve vatandaşların görevidir.” Bu sebeple her insan çevreci olmak ve bu sorumluluğu taşımak zorundadır. Hala vaktimiz varken daha da geç olmadan hepimiz bu çabanın içerisinde olmak zorundayız. Unutmayalım ki tek bir dünyamız var dedi.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün biz gençlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunu bilincindeyiz. Umudumuzun yeşerdiği, birliğimizin ve beraberliğimizin güçlendiği bayramlarımız olsun. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun. İyi Gençlik, İyi Gelecek.