Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, gerçekleştirilen “Üyelerle İktidara Hazırlık Buluşmaları” programı kapsamında Vakfıkebir İlçesinde yaptığı konuşmada ülkemiz ve ilimizdeki ekonomik ve diğer sorunlara değinerek halkın sorunu ile gereği gibi ilgilenilmediğini söyledi. Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesinde bulunan Çınar Altı Restoran da Saadet Partisinin üyeleri ile bir araya gelen İl Başkanı Kurt gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Üyelerle İktidara Hazırlık Buluşmalarına Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Mevlüt Emir, Beşikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Ali Sarı, Şalpazarı İlçe Başkanı Ahmet Hoca Kıran, Tonya İlçe Başkanı Abdullah Altundaş ve üyeler katıldı.

EKONOMİK KRİZİN TEK SORUMLUSU, İŞ BİLMEZ AKP İKTİDARIDIR

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt yaptığı konuşmada; “Çok muhterem ilçe başkanlarım, güzel ilçelerin güzel insanları, Batı ilçelerimizin başkenti sayılan Büyüklimanımızdayız. Yani bugün Vakfıkebir’deyiz. Saadet Partisi il teşkilatı olarak bugün burada üyelerimizle buluşuyoruz. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Ülke olarak maddi ve manevi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Milletimizin 50 yıldır takip ettiği desteklediği milli görüş hareketi ve onun temsilcisi saadet partisine olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Biz Trabzon İl Teşkilatı olarak yapılacak seçimde Saadet partimizi iktidara taşımak için kollarımızı sıvadık ve ilçe ilçe üyelerimizle göz göze geliyoruz. Görüyoruz ki ülkenin var olan sorunlarını Saadet partimizin dışında hiçbir partinin çözemeyeceği anlaşılmaktadır. İsimleri farklı tabelaları farklı renkleri farklı olan ama temelde zihniyetleri aynı olan partilerin ülke sorunlarını çözme imkân ve ihtimalleri yoktur. Özetle söyleyeyim biz inşallah basına verdiğimiz bu demeçten sonra üyelerimizle baş başa kalacağız. Ülkenin içinde bulunduğu manevi sıkıntıyı hep birlikte görüyoruz. Milli görüş hareketi yıl 1969’da yola çıktığında ilk bayrağı ahlak ve maneviyat bayrağı olduğunun ne kadar önemli olduğunun burada hep birlikte görüyoruz. Toplum adeta ahlaki bakımdan çürümeyle karşı karşıyadır. Bir başka konu ekonomidir. Biliyorsunuz mevcut bir sisteme geçilmiş. Daha önce parlamenter sistem vardı. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Yani Türkiye’de istikrar olsun diye tek adam üzerinden ülke yönetilsin diye böyle bir sistem düşünülmüş. Bu sistem uygulamaya geçeceği günlerde hatırlarsınız bize bu yetkiyi verin bakın biz küresel güçlerle faizcilerle faiz lobileriyle dolarcılarla, rantçılarla, terör örgütleriyle nasıl mücadele edeceğimizi göreceksiniz diye söylemiştik. Adeta ülkenin her bakımdan uçuşa geçeceğini söylemişlerdik. Eski parlamenter sistemde istikrarın olmadığını koalisyonla ülkelerin yönetilemediğini söylemişlerdik. Ama biz o gün ona itiraz etmiştik. Olmaz böyle şey demiştik. Yazıktır. Siz de yarın geldiğinizde haksızlık olacak demiştik. Bugün geldiğimiz noktada ne görüyoruz. Ülkede uçan bir ekonomi yok. Kalkınan bir ekonomi yok. Şahsiyetli bir dış politika yok. Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmek yok. Ne görüyoruz; uçan cari açığı görüyoruz, uçan dış borcumuzu görüyoruz, uçan doları görüyoruz. Ülke olarak gelinen noktada bu ekonomik krizin tek sorumlusu, iş bilmez AKP iktidarıdır dedi.”

“ENDİŞEYE MAHAL YOKTUR. ARTIK BİR DÖNEM KAPANIYOR. BİR SÜREÇ NOKTALANIYOR.”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “O bakımdan değerli kardeşlerim biz Saadet Partisi olarak ister erken seçim yapılsın ister zamanında seçim yapılsın 50 yıllık tecrübemizle birlikte nasıl

1974’te, 1977’de, 1996’da ne zaman ama ne zaman hükümetin koalisyonunda bir parçası olduğumuzda nasıl bu ülkede tarih yazdığımızı aziz milletimiz bilmektedir. O bakımdan buradan Vakfıkebir ilçemizden yani Batı ilçemizin başkenti diye tarif ettiğimiz büyükliman ilçemizden söylüyoruz ve haykırıyoruz ki endişeye mahal yoktur. Artık bir dönem kapanıyor. Bir süreç noktalanıyor. Yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde herkes bilsin ki Saadet Partisi bu dönemde iktidarın içinde olacak ve geçmişte nasıl tarih yazmışsa hep birlikte tarih yazılacak ve mutlaka yaşanabilir bir Türkiye yeniden büyük bir Türkiye ve yeni bir dünya inşa edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın diyorum. Var olan sorunları biliyoruz. Çözüm yollarının da mili görüşte olduğunu biliyoruz. Ekonomiden dış politikaya, ahlak ve maneviyattan, eğitimden sosyal faaliyetine bütün sorunların çözümünün ve anahtarının milli görüş içinde olduğunu biliyor ve milli görüş kadroları arasında olarak da bu seçime ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Bir kez daha basın kardeşlerimize bizi dinledikleri ve emek verdikleri için zahmetleri için yürekten teşekkür ediyorum saydılar sunuyorum dedi.”