CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu sene evden kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için, “Dünyada çocuklarına bayram armağan eden ve bu bayramı tüm dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye’sidir. Çatısı altında olmaktan şeref duyduğum, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. yıldönümünü içtenlikle kutluyorum” dedi.



TBMM'nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:
İLK MİLLİ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
“23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk Milletinin işgalcilere ve yerli işbirlikçilerine karşı ulusal egemenliğini ilân ettiği çok önemli tarihtir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla hayata geçmiştir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, bu tarihi tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak hediye etmiştir.  Bu bayram Türkiye’nin ilk milli bayramıdır, dünyanınsa tek çocuk bayramıdır. Çatısı altında olmaktan şeref duyduğum, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı içtenlikle kutluyorum. Tüm dünya ve ülkemiz tarihi bir döneme tanıklık ediyor. Ne yazık ki koronavirüs tedbirleri nedeniyle 100. Yılını coşkuyla kutlamayı düşündüğümüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bu sene evlerimizde kutlayacağız. Balkonlarımızdan ve pencerelerimizden gururla İstiklal Marşımızı okuyacağız. Evlerimizi al bayraklarımızla süsleyeceğiz."
ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEK UMUTLARIMIZ..
Ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı çocuklarımızdır diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “100. yılını kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bu sene evde kutlayacağız diye çocuklarımız üzülmesin. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi çocuklarımız bayrama dair duygularını videolar çekerek yazı ya da resimlerle paylaşsınlar. Gelecek güzel günlere bırakmak istedikleri mesajlarını hepimizle paylaşsınlar. Sağlıklı 23 Nisan’lar geçirebilmek için bu sene evde kalıyoruz. Çocuklarımız bizim gelecek umutlarımızdır. Onlar sağlıklı oldukça, coşkuyla kutlayacağımız daha çok 23 Nisanlarımız olacaktır. Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutluyorum.”
TEK KUVVET MİLLİ EGEMENLİKTİR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir” sözlerini anımsatan Kaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Çocuklarımız Atamızın izinde yürüyerek, Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden yürüyerek, aklı ve bilimi rehber edinerek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayarak, yorulmayarak üreten, güçlü, adaletli ve çağdaş Türkiye'nin mimarları olacaktır. Yavrularımıza inancımız tamdır. Her birine başarılar diliyorum, gözlerinden öpüyorum.Bu vesileyle bu kutlu günü çocuklarımıza armağan eden eşsiz Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”