CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan torba yasadaki, resmi ilanların gazetelerde yayınlanmasını kaldıran ve yerel gazetelere gelir kaybı yaşatacak düzenlemenin geri çekildiğini duyurdu.

AKP’li milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye sunulan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 15’inci Maddesinde yer alan düzenlemede, vergi cezası tebligat ilanlarının artık gazeteler aracılığıyla değil ilgili kurumun internet sitesi üzerinden yapılması amaçlanıyordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Özellikle yerel gazetelerimiz için önemli bir gelir kaynağı olan resmi ilanların kaldırılması, zaten ayakta durmakta zorlanan yerel basınımızın sıkıntılarını daha da artıracaktı.

Kağıt fiyatları başta olmak üzere artan giderlerin yanında gelir kaynaklarının da ellerinden alınması yerel gazetelerimizin birer birer yok olması demektir.

CHP VE İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İTİRAZ ETTİ

Bu maddeyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti milletvekilleri olarak iki gündür Meclis’te itirazlarımızı dile getiriyoruz.Gazeteci örgütleri ve yerel basın temsilcileri de ses yükseltince 15’inci maddeyi geri çekme noktasında bir uzlaşı sağlandı.

Yerel basınımızın önemini milli mücadelenin örgütlenmesine ve Ulusal Kurtuluş mücadelemizin zaferle sonuçlandırılmasındaki katkılarından biliyoruz.

YEREL BASINA UYGULANAN EKONOMİK BASKILAR SON BULMALI

AKP iktidarı, özellikle yerel gazetelerimize uyguladığı ekonomik baskılardan vazgeçmelidir.

Zor günler geçiren yerel basın emekçilerinedestekler sağlanmalı ve basın özgürlüğü çerçevesinde faaliyet göstermelerine imkan sağlanmalıdır.”