CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Vakfıkebir de Parti Binasında ilçe teşkilat mensupları ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, Paramız pula döndü. Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz. Bu ülke bu toplum bunu hak etmiyor. Çok daha iyisi mümkündür. Bu ülkenin kaynakları fazla. Tek eksiğimiz kötü yönetiliyoruz dedi.”

"BİR AN ÖNCE SANDIK MİLLETİN ÖNÜNE GELMELİDİR"

Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı değerlendirmede; “Çok şükür üç bayramı bir arada yaşadık. Hem ramazan bayramı, hem bir mayıs işçi bayramı hem de Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunun bayramını bir arada yaşadık. Ayrıca bayramda İBB Başkanı İstanbul un evladı hemşerimiz Sayın Ekrem İmamoğlu Trabzon’daydı. BirlikteTrabzon’un doğusundaki komşu illere ta Kemalpaşa’ya kadar vatandaşlarla buluşma imkânımız oldu. Bu gün de Vakfıkebir’deyiz. Değerli ilçe başkanımızın hazırladığı program çerçevesinde esnafımızı ziyaret edeceğiz, hal hatır soracağız, onların düşüncelerini alacağız. Ekonomik zorlukları hep birlikte yaşıyoruz. Bir karpuz yüz elli lira oldu. İki yüz lira ile artık önceki yirmi lira kadar ancak alışveriş yapabiliyoruz. Paramız pula döndü. Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz. Bu ülke bu toplum bunu hak etmiyor. Çok daha iyisi mümkündür. Bu ülkenin kaynakları fazla. Tek eksiğimiz kötü yönetiliyoruz. Bir an önce sandık milletin önüne gelmelidir dedi.”

BU VATANA SAHİP ÇIKMADIĞINIZ TAKTİRDE ÇOK DAHA KÖTÜ GÜNLER BİZLERİ BEKLİYOR BU VATANA SAHİP ÇIKMADIĞINIZ TAKTİRDE ÇOK DAHA KÖTÜ GÜNLER BİZLERİ BEKLİYOR

“BU İLÇE KÖKLÜ BİR İLÇEDİR, YÖNETENLER BÜYÜK DÜŞÜNMELİDİR”

Vakfıkebir’imizin de sorunları var. İlçe başkanımızın sürekli söylediği şudur; Bu ilçe köklü bir ilçedir. Yönetenler büyük düşünmelidir. İstihdam alanları yaratacak hizmetler, yatırımlara ihtiyaç vardır. Çünkü Vakfıkebir’de yaklaşık üç bin işsiz genç nüfus var. Bunlara iş lazım, aş lazım. İlçe başkanlığımızın belirlediği istihdam yaratacak projelerinin Vakfıkebir’de bir an önce hayata geçmesi lazım. Ben milletvekili olarak bu projeleri destekliyorum. Vakfıkebir bu bölgenin merkezi olarak Fakülteyi çoktan hak ediyor. Fakülte bu bölge için, esnafımız için önemlidir. Vakfıkebir halkı yine istihdam oluşturacak bu hizmeti bekliyor. Bana da bu konuda ne görev düşüyorsa hazırım.

“VAKFIKEBİR EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SUNACAKTIR”

OSB ile ilgili yıllardır mücadele ettik. Altyapı ve yol ihalesi ile atılan adımdan memnunuz ama çok yavaş ilerliyor. Kaygımız odur ki çok uzamasın, bir an önce yapılsın. Çünkü orada iş sahası oluşacak. Vakfıkebir ekmeği bir dünya markasıdır. Bu büyük marka ile Vakfıkebir’in ekonomisinin büyütmek mümkün ama pazarlanması konusunda belediye ve merkezi yönetim hiçbir şey yapmıyor. Ben Ankara’ya giderken yol üzerinde Vakfıkebir ekmeği, peyniri, tereyağı, diğer yöresel ürünleri almak isterim. Ama bir tane alışveriş noktası yok. Geçen Vakfıkebir’e geldiğimde ilçe başkanımızla orada ben de açıklama yaparak ilgilileri göreve çağırmıştım ama görülen o ki; yirmi yıl oldu bir ilerleme yok.

“VAKFIKEBİR’DE BÜYÜK BİR LİMANA İHTİYACI VAR”

Trabzon Limanı artık işlevini kaybetti. Şehrin içinde kaldı. İlçe başkanlığımızın bu talebi de çok haklı. Çünkü Doğu Karadeniz Bölgesinin tamamına cevap verebilecek limanın adresi zaten doğal liman olan, diğer adı da “Büyükliman” olan Vakfıkebir’dir. Çikolata Fabrikası projemiz de çok önemli. Önceki dönem milletvekilimizde çok gündeme getirmişti. Yine işsizliğe çare olacak bir proje. Vakfıkebir’de çikolata yapmak için fındık var, tereyağı var, süt var ama kim yapacak?

“TURİZM BACASIZ FABRİKADIR AMA İLÇEMİZİN BU BÜYÜK POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLMİYOR”

CHP olarak ilçemizde bir diğer istihdam projemiz büyük turizm potansiyeli olan Çamlık Mahallesi Pedromita Manastırı. Yine oraya büyük zorlukla giderek, açıklamalarla farkındalık yaratmak istedik. Gündeme taşıdık ama bu konuda da bir ilerleme yok. Sadece karayolları bir tabela koydu o kadar. Sahile yakınlığı ile bir doğa harikası “Karadağ Yaylası” da çok büyük bir turizm merkezi olabilir ama sahip çıkan yok. Turizm bacasız fabrikadır ama ilçemizin bu büyük potansiyeli değerlendirilmiyor. Yolu bile çamur içerisinde.

“MİLLET İTTİFAKI OLARAK ÜLKE YÖNETİMİNİ DEVRALACAĞIZ”

Değerli arkadaşlar bunlar artık yönetemiyor. Büyük bir yönetim boşluğu oluştu. İlk seçimde gidecekler. Millet İttifakı olarak ülke yönetimini devralacağız. Halkımızı da çok mutlu edeceğiz. İlçe başkanlığımızın bu projelerinin tamamının önemine inanıyor ve destekliyorum. Ben milletvekili olarak buradan söz veriyorum. Tamamını yapacağız. Milletimizi yaşanan bu büyük sıkıntılardan çekip çıkaracağız dedi.