KTÜ Sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Suiçmez, Milletvekili aday adaylığı için Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN O YÜCE DEĞERLERİYLE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN O YÜCE DEĞERLERİYLE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Aday adayı Suiçmez şöyle devam etti; Trabzon'da birlikte büyüdük. Sizler kentin sorunlarını yansıtırken bizlerde bu alanda hak mücadelesi için çalıştık. Biz sizleri, sizler de bizleri iyi biliyorsunuz. Yıllarca bu kente yaşamaktan hepimiz büyük gurur duyduk. Ne olursa olsun bu şehirde yaşamaktan nefes almaktan gurur duyduk, ama gelinen noktada bakan sayısının artmasına bürokrasideki kişi sayısının artmasına rağmen, basit trafik sorunlarını işsizlik sorunlarını çözememiş bir şehir. Var olan kurum ve kuruluşlarını başka şehirlere kaptıran bir şehir olmasından duyduğum üzüntüyü de anlatmak isterim. Ne kadar bürokrat sayısı artmışsa yalnızlığı da kadar artmış bir kenttir. Bu kentin aksayan sorunlarını çözmek bu kentin artık çığlığı olmak üzere siyaset girmeye karar verdim.

“DİP DALGASI TRABZON'DAN BAŞLADI”

Aday adayı olarak il başkanlığının bize verdiği plan çerçevesinde ilçelerde çalışmaya başladık. Gördüğümüz dip dalgası Trabzon'dan yola çıkmış bulunuyor. Trabzon Türkiye'nin T'sidir derken dip dalgasının buradan başlamasının da önemli olduğunun altını çizmek istiyorum.

“GENÇLER BU ÜLKEDEN GİTMEK İSTEMEDİKLERİNİ SÖYLÜYOR”

Bugün artık mesele şahsi sonuçları tartışacak durumdan çok öteye gitmiştir. Memleket ve vatan meselesiyse kişisel isteklerin bir önemli yoktur. 9 Nisan sabahı aday adaylığı adaylığa dönüştüğünde o listede olmasam da o listedeymiş gibi çalışmaya, dip dalgasını yukarıya çıkarmaya devam edeceğim. Trabzon Türkiye'nin T'sidir. Buradan yükselecek bu sesin Ankara'da bir çok şeyi değiştirecektir. Vatandaşın elbette cepleri yanmış ama bundan da önce özgür olmak istediklerini, korkmadan konuşmak istediklerini söylüyorlar. Gençler biz bu ülkeden gitmek istemiyoruz diyorlar. Adil bir Türkiye'de liyakata uygun şekilde yaşayacak ortamları yaratmaktır.

“KILIÇDAROĞLU'NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmak için hepimiz alanda çalışacağız. Vatandaşların her birine de görev düşüyor. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacağız ve sonra tek adam rejimini demokratik parlamenter siteme dönüştürüp korkmadan yaşamaya devam edeceğiz.

“TRABZON'DA 4 VEKİLİ HEDEFLİYORUZ”

4'ü hedefliyoruz. Hiç tahmin etmediğimiz, millet ittifakına oy vermeyecek diye düşündüğümüz kişilerin yanına gittiğimizde artık yeter diyorlar. Bunu gördüğümüzde 4'ü zorlayacağımıza inanıyorum.