Haber, Mehmet Bülent ALP
Dernek Başkanı Hüseyin Sağlam beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle basın açıklaması yaparak derneğin resmen kurulduğunu açıkladı.
Basın açıklamasına Başkan Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri Raşit Güven, Enes Taş, Muhammet Mustafa Turan, Samet Karagöl, Yunus Emre Kudu ve Baki Sağlam’da iştirak ettiler.
Başkan Sağlam açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Bu gün burada bir dernek kuruluşu değil, bir neslin dirilişine talip olduğumuzu ilan etmek için toplandık. Vakfıkebir Diriliş Gençlik Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak beş ana başlıkta çalışacağız. Birincisi İlim; gençleri kitapla, ilim değerleriyle buluşturacağız. Toplantılar yapacağız sportif faaliyetlerde bulunacağız. İkincisi Burs; Maddi imkânsızlık yüzünden okulu yarım kalmasın diye ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Üçüncü olarak evlilik; yine maddi imkânsızlık edeniyle evlenemeyen gençlere destek olacağız. Dördüncüsü; kira ödemede zorda kalan gençlere el atacağız. Çünkü komşusu açken bizler tok yatamayız. Beşincisi ise; toplumumuzda ihtiyaç sahibi olduğuna genel kanaat oluşmuş olan kardeşlerimize yardım yapacağız yani insanımıza yatırım yapacağız. Bunlar bir başlangıçtır olduğunu belirterek resmen kurulduklarını ifade etti.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Sağlam; Şu an Vakfıkebir olarak hizmet vermek durumundayız ancak büyüdükçe Büyükliman Havzasına hizmet vereceğiz. Dernek merkezi olarak arayış içerisindeyiz. Bize yakışan bir ofis bularak hizmet kalitemizi arttırmak durumundayız. Yardım yapacağımız kişileri çok kapsamlı bir araştırma yaparak belirleyeceğiz. Bundaki kriterimiz ise yanlış yapmamak olacak. Yanlış yaparak derneğimiz büyüyemez, yanlış yaparak anılmak istemiyoruz. Hak eden kimselere yardım yapacağız. Zekât ve fitre ya da yardım yapacak vatandaşlarımız emin olacaklar ki bu yardım yerine ulaşacak diye. Eğer biz bu güveni topluma verebilirsek emin olun bu toplum geçmişte olduğu gibi gelecekte de yardımını hiçbir zaman esirgemeyecektir. Bütün iş bize düşüyor. Yönetim olarak detaylı araştırma yapacağız hak etmeyene kesinlikle yardım yapmayacağız. Yardımlar gerçek sahiplerine gidecek. Burslar lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olacak. Burs vermedeki kıstas ise adil olması için hane başı gelirine göre olacak.
Derneğimiz yeni kurulduğu için bir ay içeresin de genel kurul yapacağız. Ondan sonra üye kayıtlarına hızlı bir şekilde başlayacağız. Niyetimiz halis, iyi niyetle yola çıktık vatandaşlarımızın destekleri de bizim için çok önemli dedi.
Ayrıca Başkan Sağlam, Derneğin Merkezinin Vakfıkebir olduğunu belirterek şubesi açılmayacağını, dernek üyeleri arasında sosyal kültürel dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamak, ihtiyaç sahibi insanların daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak için maddi ve manevi yardımda bulunmak, gençlerinin topluma faydalı insanlar haline gelmeleri için gençlere yönelik sportif, sanatsal, eğitsel, rehberlik faaliyetlerinde de bulunacağız.
Evlenecek olan gençlere evlilik yardımı yapmak ihtiyaçlarını karşılamak. Yöre insanlarının dayanışması, yardımlaşması, yöresel kültürün, yaşatılması, tanıtılması ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla festivaller, şenlikler düzenlemek, öğrenim gören öğrencilere maddi ve manevi yardımda bulunmak; yörenin gelenek ve göreneklerini yaşatmak derneğimizin kuruluş amaçlarındandır.
Dernekçe sürdürülecek çalışma konularını ve biçimlerini de açıklayan Başkan Sağlam; faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak, Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ile yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak. Yapılan çalışmaları duyurmak için gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak. Bu amaçların gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamak, ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek. İhtiyaç duyulan faaliyetleri yapmak, üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak. Kamu kurum ve kuruluşların alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek olduğuna dikkat çekti.



