Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ilçede uzun süredir gündemi meşgul eden teleferik konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlgili firma ile 1 Ekim tarihi itibariyle sözleşmesinin fesih edildiğini ifade eden Başkan Uzun,“Fesih işleminin ardından İlgili firma mahkemeye giderek tedbir kararı aldılar. Bizde karşı dava açtık. Süreç devam ediyor. Yargı kararına göre gereği yapılacaktır. Biz bu tesisin kapatılmasını veya atıl kalmasını asla istemiyoruz” dedi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Teleferik konusu ilçemiz için olduğu kadar Trabzon’umuz için ve bölgemiz içinde önemli bir projedir. Ancak bir ilçe belediyesinin imkan ve kapasitesinin çok üstesinde bir yatırımdır. 5 yıl boyunca Beşikdüzü Belediyesinin bütün imkanları teleferik ve onun altyapısı için seferber edilmiş. Büyükşehir Belediyemiz devri ile ilgili bir girişimimiz oldu. Ancak şuana kadar bu konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Ciddi bir yatırım var ortada bu yatırımı yüzüstü bırakamazdık. Biz bu yatırımın daha iyi yerlere gelmesi için var gücümüzle uğraştık. İlgili firmaya elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Sonuçta yatırım Beşikdüzü’nde bölgemiz için önemli bir yatırımdır.  Projenin tamamlanması ve bölge turizmine kazandırılması yönünde büyük gayretler içerisinde olduk. Ancak geldiğimiz noktada altı ay ek süre verilmesine rağmen maalesef ilgili yüklenici firma sözleşmedeki hükümleri  30 Eylül 2020 itibariyle yerine getiremedi. 1 Ekim tarihi itibariyle sözleşme fesih edildi. İlgili firma mahkemeye giderek tedbir kararı aldılar. Bizde karşı dava açtık. Süreç devam ediyor. Yargı kararına göre gereği yapılacaktır. Biz bu tesisin kapatılmasını veya atıl kalmasını asla istemiyoruz. Orada çalışan 18 personel var, onların da durumlarını görerek bu tesisin işletilmesinden yanayız. İşletilmesi içinde uğraş vereceğiz. Ama mahkeme neye karar verirse ona uymak zorundayız. Belli bir dönem neyin ne olduğunu görmemiz lazım. Kendi imkânlarımızla çalıştırır veya başka bir firmaya bu tesisin devri yönünde girişimlerimiz olacaktır.