Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programını uygulayan 'Proje Okulu' oldu.



Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi, bünyesinde; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Din Bilimleri eğitimine yer vererek üç ayrı alanda eğitim veren bölgemizin ilk ve tek okulu oldu.
OKUL MÜDÜRÜ NECİP YILDIRIM, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu statüsüne kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Necip Yıldırım; "Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmuştur. Bu süreçte emeği geçen herkese; öğrencilerimiz, velilerimiz ve ülkemizin geleceğine yapılan böyle güzel yatırımlardan mutluluk duyan herkes adına teşekkür ediyorum." dedi.
FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PROGRAMLARINA LGS SINAVIYLA 40 ÖĞRENCİ ALINACAK
Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programlarına öğrencilerin sınavla geleceklerini belirten Okul Müdürü Necip Yıldırım, bu yıl ki kontenjanın 40 öğrenci olduğunu söyledi. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile ilgili bilgiler paylaşan Müdür Yıldırım; "Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu? İmam Hatip Fen Lisesi ve İmam Hatip Sosyal Bilimler Lisesi demektir. Böylece Trabzon’un batısında, Çarşıbaşı dahil, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Eynesil, Görele hattı ve tabi ki sahil bandında yer almayan Tonya, Şalpazarı, Çanakçı ilçelerimizdeki ilk ve tek Sosyal Bilimler Lisesi olduk. Yine ilçemizdeki ikinci Fen Lisesi olmuş olduk. Az önce saydığımız ilçelerimizden Beşikdüzü Fen Lisesi ile birlikte  Vakfıkebir ve Görele Fen Liselerini de sayınca bu hattaki dört Fen Lisesi’nden de birisi olmuş oluyoruz. Gerek Fen Lisesi ve gerekse de Sosyal Bilimler Lisesi programlarımıza öğrencilerimiz tüm Türkiye’den sınavla seçilerek gelecekler ve kontenjanımız toplam olarak sadece 40 öğrenci. Bu vesileyle velilerimize ve özellikle öğrencilerimize seslenmek istiyorum; sınava az bir süre kaldı ve moral, motivasyon ve gayretinizi üst düzeyde tutarak okulumuzun sizlere sunacağı seçkin eğitim ve öğretim imkanlarından faydalanabilirsiniz." dedi.
KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN PANSİYON İMKANI
Okulda, kız öğrenciler için pansiyon imkanı olduğunu da ifade eden Müdür Necip Yıldırım; "2020-2021 eğitim öğretim yılı itibari ile 144 öğrenci kapasiteli, tam donanımlı, kız öğrencilerimiz için yeni yapılan pansiyonumuzda, odalarımız üçer kişilik olup her odada lavabo ve banyo bulunmaktadır." dedi.
SOSYAL VE SPORTİF DONATI ALANLARI
Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak eğitim öğretime devam edecek olan okulda ayrıca tüm öğrenciler için sosyal ve sportif donatı alanlarının bulunduğunu da sözlerine ekleyen Okul Müdürü Necip Yıldırım; "Geniş okul bahçemiz, iki adet spor sahamızda, voleyboldan basketbola, hentbol ve kort tenisi dahil pek çok spor imkanını öğrencilerimize sunuyoruz. Gürültüden uzak sakin ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürürken kız ve erkek öğrencilerimiz için iki ayrı mescidimizde mesleki uygulamalarımızı yapıyoruz. Açıkhava satranç sahamızın dışında okul içinde de satranç sınıfımız; dart, kondisyon ve bilek güreşi çalışmalarımızı yürüttüğümüz spor sınıfımız da öğrencilerimizin kullanımına sunduğumuz imkanlarımız arasındadır. Pansiyonda geniş yemekhane, televizyon ve dinlenme odası, etüt sınıflarımız ve yine mescidimiz bulunmaktadır." şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLERİMİZİ, İNSANLIĞIN UFKUNDA PARLAYAN BİRER YILDIZ HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ
Okul Müdürü Yıldırım sözlerinin sonunda; "Bilimin aydınlığında, dini eğitimin yanında Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarımızla öğrencilerimizi, milletimizin ve insanlığın ufkunda parlayan birer yıldız haline getirmeyi amaçlıyoruz. Mevlâm utandırmasın, mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.