Taner Karaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Öncelikle kurulduğu günden bugüne Ak Parti teşkilatının bir mensubu olduğumu ve sonuna kadar bu kutlu davanın yolunda olacağımı belirtmek isterim. Bu millete hizmet yolunda, rabbim nasip etti yönetim kademelerinde görev aldım, kapı kapı dolaşıp çalıştım yorulmadım, bayraklarımızı astım hiç gocunmadım. Şartlar yine elverse yine yaparım. Sağlık sebeplerimden ötürü artık siyasete ve partimize pek faydalı olamayacağımı düşündüğümden ötürü kenara çekildim. Ama bu demek değil ki bir selamı hak etmiyorum!Sayın cumhurbaşkanımız bizlere herzaman selamlarını sevgilerini iletiyor biliyorum (Allah sayın Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin Başımızdan eksik etmesin) ancak onun selamını bizlere iletmeyip üstüne yük edenlerin günahı vebali boynuna olsun.

 Bugün kaymakamlık toplantı salonunda tesadüfen karşılaştığım, daha önce beraber görev yaptığım AK Parti ilçe başkanıyla göz göze geldim. Selam vermekten aciz olan başkan kafasını çevirdi ve döndü gitti. Bu sizler için neyi ifade eder bilemem ama bu kutlu davaya gönül vermiş biri olarak benim çok zoruma gitti. Ahmet’le ilgili kafamda hep soru işaretleri vardı. Acaba yapabilir mi? Bu bayrağı daha ileri taşıyabilir mi? Bu millete faydalı olabilir mi? İlçemize hizmet edebilir mi? Seçim kazanabilir mi? Bugün birkez daha anladımki Ahmet’te yanıldık. Aynı dağın yeliyiz biz diyerek yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarımızın burnu kaf dağına çıkmış kimse ses çıkarmıyor. Zamanında evet bu adam bu işi yapar diyerek olumlu görüş bildirdiğimiz bu kişinin başarılı olamadığını görünce yine kendimi sorumlu hissettiğim için eleştiri yapıyorum. Eleştirilerim dikkate alınmıyor şikayet ediyorum. Beşikdüzü AK Parti ilçe başkanı tevazuyla, samimiyetle, gayretle çalışmıyor.

İlçemize hizmet etmek gibi bir derdi yok. Bu kadrolar seçim kazanamaz. Cuma mesajı paylaşmakla, poz vermekle bu işler olmuyor. Şimdi içimizden bazıları diyecekki bu sorunları neden yetkililere anlatmıyorsunuz? Onuda yaptık. Gerek il yönetimindeki arkadaşlara gerek Ankara’ya bu durumu özetledik. Buraya yazmadığım ve yazmamam gerektiğini düşündüğüm sorunları fırsatını buldukça dile getirdim. Beni üzen olayların bir kısmıda tam olarak bu görüşmelerden ileri geliyor. İlçemizin sorunlarını anlattığım bir milletvekilimiz bana “Beşikdüzü cezalandırıldı” dedi. Ne oldu şimdi bizim çalışmalarımız? Ne oldu şimdi bu partiye verdiğimiz ömür? “Hiç Küskün Değilim, Hiçbir Dargınlık Duymuyorum” ancak şu sorunun cevabını çok merak ediyorum;Gerçekten Beşikdüzü cezalandırıldı mı?