Başkan Ramis Uzun, bu alanda fındık kurutan üreticileri ziyaret ederek bol bereketler ve kolaylıklar diledi. Başkan Uzun, Türkiye’nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi’nde 8 milyon üreticinin  en önemli geçim kaynakları arasında olan fındığın hasadı başladı. Fındık üreticileri sabah erken saatlerinden itibaren bahçelere girerek fındık hasadına başladı. Fındıklarını patoza vurduktan sonra kurutmak için yer arayan üreticilerimize yer tahsisinde bulunduk. Bölgemizde fındık aylarında genelde yağışlı geçer. Bu nedenle fındık üreticilerimiz hasatlarını kurutmakda zorluk yaşıyorlar. Bizler Belediye olarak onlara yer tahsisi yaparak güzel giden havalarda bu bölgede fındık serip kurutma imkanları sağlıyoruz.

“ÜRETİCİLERİMİZİN BAHÇELERİNE GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Fındığın çok yıllık bir bitki olduğunu söyleyen Başkan Uzun, “Doğal olarak bakımının her yıl düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Özellikle bölgemizde uzun yıllardır dekar başına verimin çok düşük olduğu bir dönemden geçiyorduk fakat bu fiyatlarla birlikte üreticilerimizin bu yıl özellikle bahçelerine bakım noktasında gerekli hassasiyeti gösterdiğini görüyoruz. İlerleyen yıllarda da aynı hassasiyetle devam edersek arzu ettiğimiz verime ve kaliteye ulaşmış olacağız. Ben fındık sonrasında da üreticilerimize bahçelerinin bakımları noktasında hassasiyetler diliyorum.” diye konuştu.

Hasat sonrası için de üreticileri uyaran Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Son 2 yıldır toprak mahsulleri vasıtasıyla alınmaya başlayan fındığımız üreticilerimizin özellikle fındığını kurutması nem oranının ayarlanması ve aflatoksine karşı önlem alınması noktasında ciddi bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Fındığın gerek ekonomik ömrü gerek raf ömrü ve gerek fındık üretiminde dünya pazarında her zaman söz sahibi olabilmemiz için fındığımızı gereken şartlarda kurutmamız ve depolamamız çok önemli. İnşallah üreticilerimiz gereken hassasiyeti bu yılda gösterecektir.” şeklinde konuştu.

"BÜYÜKLİMAN BÖLGESİ KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE" "BÜYÜKLİMAN BÖLGESİ KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE"

Fındık üreticileri ile uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’a teşekkür ettiler.