BEŞİKDÜZÜ OSB’DEKİ FİRMALAR TTSO’NUN HİZMETLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ BEŞİKDÜZÜ OSB’DEKİ FİRMALAR TTSO’NUN HİZMETLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Beşikdüzü İlçesinde 23 yıl önce meydana gelen deniz kazasında hayatını kaybeden 38 kişi düzenlenen törenle anıldı. İlçede 2000 yılında ‘Mayıs Yedisi Şenlikleri’ kutlamaları sırasında bindikleri teknenin batması sonucu boğularak hayatlarını kaybeden 38 kişi Doğu Gözaçan Parkı’ndaki Deniz Şehitleri Anıtı önünde gerçekleştirilen törenle anıldı. Doğu Gözaçan Parkı’ndaki şehitler anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, ölenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldılar.

“ONLAR HER ZAMAN HATIRLAYACAĞIMIZ, RAHMETLE ANACAĞIMIZ VATANDAŞLARIMIZ”

Tören,  ölenlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anma töreninde konuşan Başkan Ramis Uzun, “Bugün Mayıs Yedisi. Mayıs Yedisinin Büyükliman Bölgesi için özel bir önemi var. Her 20 Mayıs günü Beşikdüzü, Vakfıkebir, Şalpazarı, Tonya ve Eynesil’deki insanlarımız çok kıymet verdikleri bu günde, danalarını, koyunlarını, keçilerini, atlarını, katırlarını, kelekle, canla, korla süslerler ve Ağasar Deresi’nin Karadeniz’le buluştuğu bölgede deniz suyu ile yıkarlar. Böylece bağışıklık sisteminin geliştiğine, döl ve süt veriminin arttığına inanırlar. Bu yıkamadan sonra çeşitli dileklerde bulunurlar ve denize taş atarlar.  Artık bundan sonra Büyükliman Bölgemizdeki insanlarımız için yayla süreci başlamıştır. Bölgenin Mayıs Yedisi Şenliği adı altında düzenlenen geleneksel kültürümüzün bir parçası Mayıs yedisi şenliklerinde maalesef 23 yıl önce 38 kişiyi deniz kazasından kaybettik. Onlar her zaman hatırlayacağımız, rahmetle anacağımız vatandaşlarımız. Bizde bu Mayıs Yedisi geleneğini bu şehitlerimizi anarak sürdüreceğiz” diye konuştu. Anma töreninin ardından deniz kazasında hayatlarını kaybedenler anısına denize çelenk bırakıldı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

“AŞIRI YÜKTEN TEKNE ALABORA OLMUŞTU”

Olay, Beşikdüzü’nde 20 Mayıs 2000’de meydana geldi. Baharın başlangıcının kutlandığı ‘Mayıs Yedisi Şenlikleri’ kapsamında denize açılanları taşıyan balıkçı tekneleri aşırı yük nedeniyle alabora olum ve 38 kişi boğularak hayatını kaybetmişti. Yaşanan olaydan sonra tekne turları iptal edilirken, kutlamalar Kaymakamlık ve Belediye tarafından resmi olarak organize edilmeye başlanmıştı.