Akademisyen Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, fikir öncülüğünü yaptığı ‘Büyüt Hayallerini’ projesi kapsamında Beşikdüzü İlçesi’nde Hasan Ali Yücel Kütüphanesinin açılışında hemşehrileriyle bir araya geldi. İlçeye gelişinde Belediye Başkanı Ramis uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu,  İyi Parti İlçe Başkanı Serkan Dübüş ve vatandaşlar tarafından karşılandı. İmamoğlu tarafından tadilatı yaptırılan kütüphaneye 7 bin kitap bağışında bulunuldu. Kütüphane yetkilisi tarafından tarihi bina hakkında Dilek İmamoğlu’na bilgilendirilmelerde bulunuldu.

“İLÇEMİZDE SİZİ AĞIRLAMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ”

Dilek İmamoğlu’nu Beşikdüzü’nde görmekten çok mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ramis uzun, bilindiği üzere Beşikdüzü İlçemiz Türkiye’nin eğitiminin beşiği olan bir ilçemiz. 2020 yılında Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’nun ilçemizi ziyaretinde eğitime ve kütüphaneye ne kadar önem verdiğini bilen birisiyim. Bu binanın restore edilmesi ve kütüphane olarak açılması konusunda taleplerimiz oldu. Görüldüğü gibi burası Sayın Ekrem İmamoğlu ve eşleri Dilek İmamoğlu’nun eserleridir. Eğitimin beşiği olan bu ilçeye böyle bir eser yakışırdı. Sayın Dilek İmamoğlu bu gün bizleri ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. İyi ki Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu var dedi.

“KÜTÜPHANE ŞEHİRLERİN YAŞAM ALANLARINDAN BİR TANESİDİR”

"BÜYÜKLİMAN BÖLGESİ KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE" "BÜYÜKLİMAN BÖLGESİ KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE"

Sayın Başkanımıza böyle güzel bir yatırıma vesile oldukları için teşekkür ediyorum diyen Dilek İmamoğlu,   çünkü her şey bir sebeple başlıyor. Kütüphane işleri şehirlerin yaşam alanlarından bir tanesi. Şehirleri oluşturan unsurlardan çok önemli organlardan bir tanesi. Gerçekten gençlerin ve çocukların belki bir tuş ile dünyadaki bütün bilgilere ulaşacak imkânlara sahipken bizim daha çok kütüphanelere ihtiyacımız var. Çocukların hem burada sosyalleşmesi hem de mesleki bilgilere ulaşabilmesini sağlamak durumundayız. Kütüphaneler okullar gibi eğitim kuruluşları aslında. İsteriz ki kütüphanelerin sayısı çokça şehirlerimizde artsın. Çocukların ulaşabileceği mahallelerde sayıları artsın. Beşikdüzü aslında eğitimin beşiği. Belki de Köy Enstitüleri kurulduğunda bu ilçemizde açılanlardan bir tanesidir. Dolayısıyla burası çok kıymetli insanlar yetiştirdi. Burası Köy Enstitülerine örnek olacak bir merkez olacak. Eğitime genel olarak baktığımızda aslında eğitim bir sebeptir sonuçtur. Sizler büyük binalar yapabilir, hastaneler, okullar açabilirsiniz ama oralardan nitelikli öğretmenler barındırmazsanız binaların içi bomboş kalır ve amacına uygun hale gelmez. Eğitimin gerçek anlamda ülkelerin geleceğine yönelik adımlar atmak istiyorsak vizyonumuzu o anlamda geliştirmek istiyorsan eğitimim şart olduğunu bilmek zorundayız. Böyle güzel gençlerin ışıl ışıl bakan kızlarımızın gelip kitap okuyabileceği mekânları çokça üretmemiz gerekiyor. Bu binanın kurgulanmasında emeği geçen herkese teşekkür diyorum dedi.

Belediye Başkanı Ramiz Uzun, tarafından İmamoğlu’na tarihi gümüş vazo ve tepsi hediye etti.  Dilek İmamoğlu, ilçe programını halk oyunları ekipleriyle horon oynayarak tamamladı. Vatandaşlar tarafından da çeşitli hediyeler verildi.