Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş ilçedeki eğitim - öğretim seviyesinin yükselmesi için büyük emek veriyor, gayret gösteriyor. Müdür İkibaş, döneminde, Sevim Nerim Demircioğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Özel Büyük Elma Özel Eğitim Kursu, Özel Eksen İlk ve Ortaokulu, Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu ve Özel Aydınlar MTSK hizmete girdi. Ayrıca Ahmet Gün İHL’ye pansiyon ve bahçe düzenlemesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Atölye ve bahçe düzenlemesi yapılarak Atatürk Anaokuluna yeni ve modern bir bina kazandırıldı. Beşikdüzü’nde akademik başarının artması için de çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda il genelinde LGS ve üniversite sınavları sonuçlarında Beşikdüzü ön sıralara yükseldi. Şüphesiz sağlanan bu başarıda okulların motivasyonunu yüksek tutmak için her zaman yanlarında olan ilçe milli eğitim yönetiminin payı büyük. Beşikdüzü’ndeki okulların çağın gereklerine uygun hale gelmesi için önemli çalışmalar yapılmış bu çalışmalarda devam ediyor.

Bu bağlamda Trabzon’da ilk kodlama sınıfının açılması sağlanmış ilçeye üç Z-Kütüphane kazandırılmış, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Spor salonu yeniden düzenlenmiş, üç okulun Öğretmenler odası yeniden düzenlenmiş. Şimdi de Beşikdüzü T Tipi Cezaevi Müdürü ile yapılan çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı protokolü gereği Beşikdüzü Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin açılması onaylanmış ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak. Bu kurumumuzun açılmasıyla mahkumlar cezaevinden bir meslek sahibi olarak tahliye olacak ve Beşikdüzü yine eğitimle ismini Türkiye’nin her yerine duyurmuş olacaktır.

Her alanda eğitim çalışmaları devam eden İlçe Milli Eğitimimin başarılarının devam etmesi; Beşikdüzü İlçemizin isminin bundan sonra da eğitimle anılmasını sağlayacaktır. Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş ve ekibinin yapmış olduğu çalışmalar hem ilçede hem de eğitim camiasında büyük takdir görerek destekleniyor.