Trabzon’un Beşikdüzü İlçe Kaymakamlığı tarafından Türkiye’nin çeşitli illerden gelen atlar Liman dolgu alanında bulunan Beşikdüzü At Yarış Alanı koşu pistinde yarışma boyunca mücadele verdiler.

Beşikdüzü bu gün hareketli bir gün yaşandı. Sporseverler yarış alanını doldurdu. Rahvan At Yarışları'nda, Anadolu'nun dört bir yanından gelen atlar baş, başaltı, büyükorta, küçükorta ve deste kategorilerinde yarıştı. Yarışma sonucu dereceye giren at ve at sahiplerine kupa ve para ödülleri verildi.

Spora gönül veren at sahiplerinden Samsun’un Çarşamba ilçesinden gelen Yahya Polat, Pandemi donemi olmasına rağmen Karadeniz’in her ilinden ve Anadolu’muzun bir çok ilinden gelen yarışmacılarımız var. Trabzon Beşikdüzü Rahvan At Spor Kulübü yeni bir kulüp olmasına rağmen kendilerini bu organizasyon için kutluyorum. Karadeniz’de11 Temmuz’da Ordu’nun Ünye İlçesinde 25 Temmuz’da Samsun’un Çarşamba İlçemizde yarışmalarımız olacak. Ege Bölgesi’nde bu işin beşiği. Bu pist uygun olmamasına rağmen yapılacak fazlada bir şey yok, sanırım önümüzdeki yarışmalarda daha da iyi olacak, kulübün yeni bir saha çalışmaları projeleri var. İleride daha da güzel olacak dedi.

BEŞİKDÜZÜ ÇOK ANLAMLI BİR GÜN YAŞIYOR

Yarışlar nedeniyle seyircilere hitap eden Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, bu gün ilçemiz çok anlamlı bir günü yaşıyor, Türkiye Geleneksel Spor Federasyonu’nun ve Spor Toto Teşkilatının katkılarıyla Beşikdüzü ve Trabzon Rahvan At Spor Kulüplerinin gerçekleştirdiği bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Pandemi dolayısıyla uzun bir süre ara verilen rahvan at yarışlarının bu sene ilki olması bakımından önemli. Bu da Trabzon ve Beşikdüzü İlçesinde gerçekleştiriliyor. Bu yarışlar halkımız tarafından yoğun ilgi gördü. Türkiye’mizin uzak ve yakın demeden her köşesinden gelen yarışmacılar var. Bu yarışların kaybedeni olmayacağı herkesin kazanacağı ve başarılı olacağı bir yarış olmasını dilerken kazasız olarak hayırlısıyla sonuçlanması bizleri mutlu edecektir dedi.

Federasyon temsilcisi, Atlı Kızak,  Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, bu gün Karadeniz’in güzel ilçesi Beşikdüzü’nde rahvan at yarışları yapıyoruz. Bu bizin 1500-2000 yıllardır atalarımızdan gelen geleneğimizdir.

Trabzon’un bir spor şehri olduğunun altını çizen Gençlik İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor branşlarından yaklaşın 50 spor dalında ilimizde yarışmalar yapılıyor. İlimizdeki belli branşlardan biri olan ve Geleneksel Spor Federasyonu’nun branşlarından biri olan Türkleri temsil eden rahvan at yarışlarıdır. Bizin büyüklerimin bir deyişinde derler ki “ben sana at demem kardeş derim, çünkü sen kardeşimden de ilerisin” başka bir atasözümüzde de “kalktığın zaman önce atana bakacaksın, sonra atına bakacaksın ”der. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum dedi.

Yarışmalara Trabzon, Samsun, Ordu, Çorum, Mardin, Osmaniye, Erzurum’dan gelen yarışmacılar ile  Diyarbakır, Adana  Beşikdüzü belediye Başkanı Ramis Uzun, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Trabzon Gençlik İl Müdürü Birdal Öztürk, Atlı Kızak,  Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, Tonya Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Esmer ve Beşikdüzü Belediye Başkan yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu ile vatandaşlar katıldı.