Türkiye genelinde "Koronavirüs" tedbirleri kapsamında kısıtlamalar getirilirken, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sokakta bulunan yaşlı vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı.



Beşikdüzü ilçesinde polis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkan 65 yaş üstü kişilere ve bir arada bulunan gruplara yönelik uyarılarda bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüsün yayılmasını engellemek için cadde ve sokaklarda denetim gerçekleştirdi. Halkın yoğun olduğu bölgelerde polis araçlarından megafonla, "Değerli Beşikdüzü ilçe sakinleri, hükümetimizin aldığı tedbirlere uyarak, toplu olarak bir arada bulunmayalım. 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaktır. Salgın nedeniyle evlerinizde kalmanızı tavsiye ediyoruz." anonsları yapıldı. Denetimlerde maske ve eldiven kullanan polisler, 65 yaş üstü kişilere yönelik kontroller gerçekleştirip, bir araya gelen kişileri de tedbirler konusunda bilgilendirdi. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayıp evlerine teslim ettiler.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran “Koronavirüs” salgını sonrasında ülkeler birer birer tedbirler almaya başlarken, virüsün Türkiye’de görülmesi sonrasında ülke genelinde alınan tedbirlerle vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmaması ve zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları için çağrılar yapıldı.
POLİS EKİPLERİ, 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA GÖZ AÇTIRMIYOR
Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bulunan valiliklere gönderilen genelgeyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama gelmişti. Bu kapsamda, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda gördükleri yaşlı vatandaşlara kimlik kontrolü yaparak uyarılarda bulundular. Ayrıca evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını alıp evlerinde vatandaşlara teslim ettiler.