Başkan Uzun açıklamasında şunları söyledi; “Sosyal medyada " Beşikdüzü Belediyesi, öğrenci taşıyan körüklü otobüsü 2000 TL karşılığında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne sattı. " ifadeleri ile suçlanmaktayız. Bu otobüs ekonomik ömrünü doldurmuş ve önceki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşikdüzü Belediyesi'ne devredilmiştir. Göreve geldiğimizde hasarlı, sigortasız, muayenesiz, öğrenci taşımaya uygun değildi. İlçe merkezine giremeyen bu otobüs Meslek Yüksekokulu ile Fatih Cami arasında çok az sayıda öğrenci ile gidip gelmekte idi.

Bu güzergahta talep halinde fotoğrafta görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden hibe olarak alınan otobüsümüz hizmet verecektir. Ekonomik ömrünü dolduran, tamiri, bakımı ve işletilmesi Belediyemize çok büyük yük olan bu milli servetin çürümeye terk edilmemesi için Encümen kararı alarak devrettik. Beşikdüzü Belediyemiz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir ilçe belediyesidir. Birçok imkan ve potansiyel karşılıklı olarak paylaşılır.

Kullanamayacağımız, bakım onarımını dahi yaptırarak işletemeyeceğimiz bir otobüsün Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne mevzuat gereği 2000 TL karşılığı verilmesinde hata mı ettik; Hurdaya ayırsak daha mı iyi idi? Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin imkanı fazla. Onarıp ihtiyaçları doğrultusunda bir müddet daha kullanmasında ne sakınca var?

Halkımızın bilgilerine arz ederim.