Beşikdüzü Belediyesi, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Beşikdüzü Ziraat Odası, Trabzon Ata Tohum Takas Derneği ve Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği ile birlikte Beşikdüzü “3. Geleneksel Ata Tohum takas şenliği” yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

 “BİR TOHUM GETİR, BİN TOHUM OLSUN”

Şenliğin amaçlarını açıklayan Beşikdüzü Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Güler İpek: şenliğimizin sloganı “Bir Tohum Getir, Bin Tohum Olsun” diyerek başlattığımız şenliğimiz de insanlarımız ata tohumlarını alsınlar paylaşsınlar, ekerek üreterek çoğalsınlar diyerek baladı. Umudumuz üretip çoğaltarak geri dönmüşüm sağlamalarından yana. Üretip getirildiğinde seneye bunu çok çok daha fazla dağıtmayı hedefliyoruz. Bu gün burada 2500 paket çeşitli fidan tohumları dağıttık. Seneye çok daha fazla dağıtmayı hedefliyoruz Bu gün 2500 paket dağıttık ama seneye 5 bin 10 bin paket dağıtacağız inşallah. Daha önceki etkinliklerimizde farklı şeyler de yapmıştık, fidan aşılama, dağıtım gibi. Bu yıl deprem dolayısıyla etkinliklerimizi kısıtladık Seneye daha çok tohum dağıtacağız. Daha güzel şeyler yapmak sevdasında olduklarını ifade etti. Atalık Tohum Takas Derneği Trabzon temsilcisi Ayşe Aksoy, dernek hakkında bilgi vererek dernek olarak her ilde çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Her şehirde kendi bölgesinde olan tohumların takasını yapıyoruz. Atalık tohumlarımızı bölge bölge çoğaltmayı hedefledik. Trabzon genelinde de diğer ilçe belediyeleriyle ortak faaliyet göstererek faaliyetlerimizi yapıyoruz. Beşikdüzü İlçesi’nde 3. Şenliğimizi gerçekleştirdik dedi.

ATA TOHUM TAKAS ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Şenlikte konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Geleneksel olarak düzenlenen 3.Beşikdüzü Ata Tohum Takas Şenliği’ne hepiniz hoş geldiniz. 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem ve dün Adıyaman ve Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Az önce Ziraat Mühendisleri Odası yönetim kurulundan Avni arkadaşımızın belirttiği gibi, içinde bulunduğumuz coğrafyada atalarımızın ekip diktiği yerli ve milli tohumlarımız var. Bu yerli ve milli tohumlarımız bu coğrafyaya adapte olmuş en güzel ürünleri bize sunmaktadır. Bizlerin görevi bu tohumların piyasadan yok olmasını önlemek, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktır. Bunun için Beşikdüzü Belediyesi, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Beşikdüzü Ziraat Odası, Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği ve Trabzon Ata Tohum Takas Derneği olarak böyle bir etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyor, ektiğiniz tohumların yeşermesini ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar da yaptığı konuşmada, “Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde, dün de yaşanan sel felaketiyle mücadele ediyoruz. Deprem ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ben de Allah’tan rahmet diliyorum. Şuan burada ata tohum vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl 3.düzenleniyor. Çok değerli bir etkinlik. Bu ata tohumlarını alıp kendi köylerinizde, mahallelerinizde bahçelerinize ekeceksiniz. İnşallah seneye çok güzel bir ortamda bu etkinliği tekrardan yapacağız. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

ÜNAL KARAMAN BEŞİKDÜZÜSPOR’U KUTLADI ÜNAL KARAMAN BEŞİKDÜZÜSPOR’U KUTLADI

Şenliğe Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve diğer konukların katıldığı şenlikte, üreticilere 2500 paket ürünün ata tohumu ücretsiz olarak dağıtıldı.