Beşikdüzü İlçesine bağlı Kutluca Mahallesi ‘’Usta Haliloğulları’’ sakinlerinden merhum Hasan ve Merhume Gülizar Usta çiftinin Kurtuluş Savaşı Gazisi oğulları 01.07.1899 doğumlu Er Hüseyin Usta’nın oğluna babasının ölünden 60 yıl sonra İstiklal Madalyası ve beratı verildi.



Beşikdüzü İlçesine bağlı Kutluca Mahallesi ‘’Usta Haliloğulları’’ sakinlerinden merhum Hasan ve Merhume Gülizar Usta çiftinin Kurtuluş Savaşı Gazisi 01.07.1899 doğumlu Er Hüseyin Usta’nın oğlu Dedesi Hasan Usta’yla aynı ismi taşıyan Gazi’nin oğluna Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk tarafından Hasan Usta’ya babasının anısına Kurtuluş Savaşı Gazisinin ölümünden 60 yıl sonra İstiklal Madalyası ve Beratı verildi.
Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk tarafından Gazi Hüseyin Usta’nın oğlu Hasan Usta’ya İstiklal Madalyası ve Beratı teslim edildi.
Kurtuluş Savaşı Gazisi Er Hüseyin Usta 27.07.1960 yılında vefat etti. Merhum Gazi’nin mezarı Beşikdüzü İlçesine bağlı Kutluca Mahallesi Yukarı su deposu mezarlığında bulunuyor.
1919,1922 yılları arasında gerçekleşen Kurtuluş Savaşı’nda vatanı için çeşitli cephelerde savaşan 8 şehit ve gazilerimiz tespit edilerek İstiklal Madalyaları mirasçılarına verilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi gazetede 24 Nisan 2020 de yayınlandı.
Araştırmacı Yazar Turan Uzun’un 2018 yılında kaleme alarak okuyucularıyla buluşturduğu ve Dünyadaki Bazı Üniversitelerde yardımcı Ders kitabı olarak kullanılan ‘’Şalpazarı Şehit ve Gazileri Kitabı’ndan sonra Büyükliman Şehit ve Gazileri Kitabını okuyucularıyla buluşturmaya hazırlıyor.