Ankara Vakfıkebirliler Derneği tarafından düzenlenen iftar programına yoğun ilgi gösteren gurbette yaşayan hemşerilerimiz, iftar yemeğinde hasret giderdiler. Dernek Başkanı Yakup Karadeniz yaptığı selamlama konuşmasında;  “Saflarımızı sıklaştırdık, dayanışmamızı artırdık, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdik dedi.”


İftar Programına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Sayıştay üyesi İdris Bulut, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Başkent TrabzonDernek Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazıloğlu, Sakarya Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Yasin Kopal, Başkent Dernekler Federasyonu üyesi İlçe Dernek başkanları, Başkent Kozanlılar Dernek Başkanı Ahmet Topaloğlu, basın camiasının önemli isimleri, Ankara Vakfıkebirliler Derneği yöneticileri, çok sayıda gurbette yaşayan hemşerimiz katıldı. Başkan Yakup Karadeniz yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“VAKFIKEBİR RUHUNU ANKARA'DA DA YAŞATMAK İSTİYORUZ” 

Başkan Karadeniz, “Bu gün 15. gününü geride bırakmakta olduğumuz 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifin; ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim hepimize bu kutlu zamanların bereketinden, rahmetinden istifade etmeyi nasip eylesin. Bu sene deprem felaketi sebebiyle hüzünlü bir Ramazan geçiriyoruz. Depremde ve sellerde kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısı hepimizin yüreğini yakıyor. Vefat eden 50 bini aşkın insanımızın her birine Allah'tan Rahmet, tedavileri devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum dedi. Başkan Karadeniz; “Doğduğum, büyüdüğüm, havası mis, toprağı pek, insanı mert Vakfıkebir’in güzel insanlarıyla, hemşerilerimle; doyduğum, sevdiğim, ülkemizin Başkenti Ankara'da böyle mübarek bir gecede buluşmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Hepiniz tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bizler ellerimizi her semaya açtığımızda ailemize, sevdiklerimize, değerlerimize, ülkemize dua ederiz. Ama o dualarda mutlaka Vakfıkebir'imize ve Trabzon'umuza da ter veririz. Çünkü bizim ilçemiz ve kentimiz sıradan yerler değildir. Tarihi sorumlulukları olan, gönül bağı olan, yürekli bir geçmişe sahip insanlardan oluşmaktadır. İşte bizler de Ankara'da gurbet duygusunu dindirmek, tarihi sorumluluklarımızı yerine getirmek ve Ankara'da beşeri ilkelerimizi kuvvetlendirmek için bir aradayız. Amacımız Vakfıkebir ruhunu Ankara'da da yaşatmak ve yeni nesillerin de birbiriyle iletişimini ve hemşerilik bağını sağlamakistiyoruz. Ben de genç bir kardeşiniz olarak bu yükü ancak sizin desteklerinizle kaldırabilirim. Lütfen bundan sonra da bizlere güç olun, derneğimizin yanında olun.”

“DİLEĞİMİZ, BUNDAN SONRA ÜLKEMİZDE SALGINLAR VE FELAKETLER YAŞANMASIN”

Karadeniz, “Kıymetli hemşerilerim bildiğiniz üzere 2019 yılında dünyayı saran Covid-19 salgınından ülkemizde ciddi anlamda etkilenmişti, biz de dernek olarak bu salgının daha da yayılmaması içi toplantı ve hemşeri buluşması gibi faaliyetlerimize bir süre ara vermiştik. Ancak dernek yönetimi olarak faaliyetleri gücümüz nispetinde yapmaya gayret gösterdik. Bu kapsamda; rahmeti Rahman'a kavuşan hemşerilerimin cenaze törenlerine katılım sağladık, yeni evlenen çiftlerin mutlu günlerine şahitlik ettik, 10 öğrenciye burs verdik, deprem bölgesine derneğimiz adına AFAD ile koordine olacak şekilde yardımlar gönderdik, son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde, dikimi derneğimiz tarafından üstlenilen çantalara hijyen kiti konularak, Vakfıkebir ilçemizde misafir ettiğimiz depremzede hanımlara ve Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı ilçelerindeki şehit annelerine Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ziyaret edilerek hediyelerimizi teslim ettik. Dileğimiz odur ki bundan sonra ülkemizde bu tür salgınlar ve felaketler yaşanmasın ve sizlerle daha çok bir arada bulunalım.”

“VAKFIKEBİR İLÇEMİZİN ÖNDERLİĞİNDE TRABZON'DA 12 İLÇEDE PROJEMİZİ YÜRÜTTÜK”

Karadeniz, “Ayrıca özel olarak değinmek istediğim bir diğer faaliyetimiz ise; İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Daire Başkanlığı desteğiyle " Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak" adlı projemizdir. 2022-2023 Şubat ayları arasında uyguladığımız projede Vakfıkebir ilçemizin önderliğinde Trabzon'da 12 ilçede projemizi yürüttük. Yapılan çalışmada Trabzon Birlik Kadın Kooperatifi işbirliği ile dezavantajlı kadınların desteklendiği kooperatifte şiddet mağduru kadınlara tekstil atölyesinde istihdam sağlayarak gelir elde etmelerine imkan sağladık. Yine Trabzon Birlik Kadın Kooperatifi işbirliği ile 18 ilçemize hem saha hem de salon programları düzenledik. Bu projelere toplumun çok fazla ihtiyacı var ve bizler de bu derneklerden biri olarak varlık göstereceğiz. İyi bir nesil için, bilinçli bir anne olması gerektiğini biliyor ve önemsiyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl faaliyetlerimizin ağırlığı geleceğimizin teminatı gençlerle ilgili olacaktır. Gençlerimizin hayata atılımdaki süreçlerinde yanlarında olmak daha kaliteli bir gelecek inşa etmelerinden kendilerine yol gösterici olmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda Ankara Vakfıkebirliler Derneği olarak toplumun temelini oluşturan aile, gençler ve çocuklarımız öncelikli olacak şekilde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.

“EKONOMİK ANLAMDA GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

"KABUL ETMEYECEĞİZ" "KABUL ETMEYECEĞİZ"

Başkan Karadeniz; Kıymetli misafirler, Ankara Vakfıkebirliler Derneğimizin 4. Olağan genel kurulunu 11 Aralık 2022'de yaparak dernek başkanlığı görevini devraldık. Hızlı bir şekilde yönetim kurulumuzu oluşturarak faaliyetlerimize başladık. Başta Şaban Ertürk başkanımız, abimiz olmak üzere kuruluşundan bugüne derneğimiz için üstün gayretler gösteren bütün yöneticilerimize ve hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle iletişimimizi güçlendirmek ve haber akışını daha sağlıklı sağlamak amacıyla masalarınızın üzerindeki üye kayıt formlarını doldurmanızı rica ediyorum. Ayrıca aynı formların alt kısmındaki iban numaralarını kullanarak derneğimize bağışlarda bulunabilirsiniz. Sizlerden gelecek bağışları önemsiyoruz. Çünkü hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki gurbetteki hemşerilerimiz ile buluşmak onlara maddi manevi anlamda destek olmak için ekonomik anlamda güçlü olmalıyız. İnşallah sizlerin sayesinde buluşmalar çoğalacak, verdiğimiz burs sayıları artacak, öğrenci kardeşlerimiz ve ihtiyaçlı hemşerilerimiz yalnız kalmayacak.Bu duygularla bir kez daha Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Bu gün iftar soframızı bizlerle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli hemşerilerimiz katılımınız için tekrar teşekkür ediyorum. Şimdiden mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Bir sonraki programımızda görüşmek dileğiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.”