Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Trabzon’da partisinin Trabzon Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Düzenlenen iftar yemeğinin ardından yapılan aday tanıtım toplantısında ilk olarak Milletvekili adayları Erkan Armutçu, Yasin Bahçekapılı, Murat Yıldız, Ahmet Üçüncü, Doğan Emirzeoğlu ve Utku Aslan sahneye davet edildi. Geniş bir katılımın gerçekleştiği aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, özetle şu şekilde konuştu: “Biz parasızlıktan miting yapamıyoruz, herif milyon dolarları sayıyor. 10 milyon dolar alan adam 2006 arabayla mı gezer. FETÖ’cüler her gün sahte belge üretiyor, bizim eski arkadaşlar da bunların peşine takılıyor. Kaçak FETÖ’cüler bit yavruları, Amerika’dan Avrupa’dan sürekli iftira peşinde. Bizim eski arkadaşlara yakışmıyor.”

TRABZON'DA AHMET METİN GENÇ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU TRABZON'DA AHMET METİN GENÇ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU

BİZİM ÇİZGİMİZ BU!

“Sabah Rize’deydik. Hep 30 yaş altı. Burada olduğu gibi. Bu gençlerle Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Türkiye’ye huzuru getireceğiz, hakkaniyeti, hukuku, Türkiye’ye adaleti getireceğiz. Türkiye’ye aklı, bilimi getireceğiz. Ahlakı yeniden egemen kılacağız. Bizim çizgimiz çok net. O kadar basit ki, ne sağdan, ne soldan, Atatürk’ün yolundan. Bizim çizgimiz bu. Bizim çizgimiz ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket.”

ÇAYKUR’UN DÜNYADA BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

“Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız, eğitimin niteliğini yükselteceğiz tarlalardan bereket fışkırtacağız. Dünyada ikinci örneği yok. Şu ÇAYKUR var ya ikinci bir örneği yok. Mesela düşünün, Türkiye’de 85 milyon insan yaşar. 85 milyonun 85’i de çay içer mi? Bir ürün düşünün Trabzon’a bir dükkan açtın. Trabzon’da kaç kişi yaşıyorsa hepsi o dükkandan alışveriş yapıyor. O dükkan zarar eder mi? Türkiye’de 85 milyon insan çay içiyorsa, ÇAYKUR zarar ediyorsa hırsızlık yapıyorsunuz demektir. İşte bu köhne düzeni yakacağız.”

HEPSİ SON 4 SENEDE Mİ ÇALINDI?

“Biz üçüncü seçeneğiz. Ortadan gidiyoruz. Yani yeni bir yoluz biz. Bir sorum daSayın Kılıçdaroğlu’na olacak. ‘Bu AKP döneminde 418 milyar dolar para çalındı.’ diyor. ‘Onu geri alacağım fakir fukaraya vereceğim’ diyor. Bende aynısını yapacağım. Ama bir şey öğrenmek istiyorum. Davutoğlu ile Babacan, 2019’da AK Parti’den ayrıldılar. 17 sene AK Parti’nin içindeler. Son 4 senedir yoklar. Maliye Bakanıydı, Başbakandı, Dışişleri Bakanıydı. Bu çalınan 418 Milyon Doların hepsi son 4 senede mi çalındı, Davutoğlu ile Babacan’ın döneminde çalındı mı?Onun döneminde çalındıysa, Cumhurbaşkanı yardımcılarından o parayı alacak mısın? Onların dönemi ne olacak? Ben seçilirsem, onlardan da alacağım söz sen alabilecek misin?Üniversite öğrencilerinin bursları asgari ücretin yarısı olacak. Tarımda çalışan kadınların sigortasını devlet ödeyecek.”

ANNELERE DÖRT SÖZ

“Ucuz et yemek istiyorsan, çobanların sigortasını devlet ödeyecek. Çaresi yok bunun. Bakın burada anneler var. Ben size 4 söz verebilirim. 1 benim Cumhurbaşkanlığımda çocuklarınız et yiyecek, süt içecek, yumurta yiyecek, balık yiyecek, ucuza yiyecek. Söz veriyorum iyi beslenecekler. 2 sözümdür iyi okullarda okuyacak çocuklarınız. Özel okullara para vermeyeceksiniz. 3 üniversiteye gittiklerinde tarikat yurtlarına muhtaç olmayacaklar. Devletin yurtlarında kalacaklar. Gözünüz arkada kalmayacak. 4üniversiteyi bitirdiklerinde iş sahibi olacak çocuklarınız. Bu çocuklar okur.Biraz uğraşmak lazım. Gençlerle birlikte bunu yapabileceğimize inanıyorum.”Program İnce’nin konuşmasının ardından sona erdi.