Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesi yerel ve ulusal basın temsilcilerinden oluşan 10 kişilik heyet, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin davetiyle, Güney Doğu’nun en güzel illerinden biri olan Batman’ı ziyaret etti. Batman Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 2 gün süren ziyarette Trabzonlu Gazeteciler ilk olarak Batman Trabzonspor Taraftarlar Derneğini ziyaret etti. Burada Trabzonspor’u destekleyen hem Trabzonlu hem de Batmanlılarla sohbet eden gazeteciler ardından ise TPAO’nun Batman Bölge Müdürlüğü içerisinde bulunan Petrolspor Kulüp Tesislerini ziyaret etti. Burada Trabzonlu ve Batmanlı basın mensuplarını, Kulüp Başkanı Vahap Akbaş, 2. Başkan Yalçın Güneştekin, Asbaşkan Bayram Demirhan, Basın Sözcüsü Orhan Güzel ve Trabzonlu teknik direktör Zafer Hızarcı tarafından karşılandı. 

“PETROLSPOR YÖNETİCİ VE TEKNİK HEYETİNE TRABZONSPOR FORMASI”

Burada yapılan kısa bir sohbetin ardından Trabzonlu Gazeteciler Kulüp Başkanı Akbaş ve teknik direktör Zafer Hızarcı’ya isimleri yazılı Trabzonspor forması hediye ederken Petrolspor yöneticileri de Trabzonlu Gazetecilerin hepsine Petrolspor forması hediye etti. Batman ziyareti Petrolspor Kulübünün tesislerinin gezilerek devam edilmesinin ardından Batman’ın Trabzonlu Valisi Hulusi  Şahin, Trabzonlu gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı. Yemeğe, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, Özel İdare Genel Sekreteri Kadir Özer, Petrolspor Kulüp Başkanı Vahap Akbaş, katıldı.

“VALİ ŞAHİN’DEN BATMAN’A BİR ÇOK YATIRIM”

Trabzonlu gazeteciler yemeğin ardından, Vali Şahin’e Trabzonspor forması hediye etti. Vali Şahin, Batman’da yaptıkları hizmetlerden bahsederken, 1 Ocak 2021 ile 5 Aralık 2021 tarihleri arasında toplam 138 bin 800 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiklerini, 2021 yılında park, kavşak, orta refüj ve kaldırım gibi alanlara 4 bin 807 adet ağaç ve süs bitkisi dikimi yaparak Batman’ı yeşille buluşturduklarına dikkat çekti. İlde bir çok kültürel faaliyete imza attıklarını kaydeden Vali Şahin, 20 bin tonluk yeni su deposu ile Batman’ın 20 yıllık su ihtiyacının hazır hale getirildiği, ihtiyaç sahibi aileler için gıda bankası kurulduğu, çöpten elektrik üretilerek belediye kaynaklarının verimli hale getirildiği bilgisini verdi.

“HASANKEYF’İN EŞSİZ MANZARASI”

Trabzonlu gazeteciler ertesi gün ise Güneydoğu’nun en önemli tarihi noktalarından biri olan Hasankeyif’e gitti. Zeynelbey Türbesi manzarasında Hasankeyf’e özgü kahveyi içen ve Hasankeyf Müzesini gezen konuk gazeteciler, Vali Yardımcısı ve Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk tarafından ağırlandı. Gazeteciler, Pazar Günü Şehir Stadında oynanan Batman Petrolspor-Kütahyaspor maçını izledikten sonra Batman ise ilden ayrıldı.

“İNŞALLAH O SENE BU SENE”

Ziyaretle ilgili konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, “Dostluğun ve arkadaşlığın kıymeti, hiç şüphesiz paha biçilmezdir. İnsanlar akrabalarından çok, belki dostları ile daha çok vakit geçirir. Bizlerde Batman’daki gazeteci arkadaşlarımız ve Batman insanı ile birlikte iki gün gecirdik. İnanın o geçmişin konuşulan Batman’ından bir eser yok. Hakikaten çok önemli çalışmalar yapılmış. Memnuniyet ve hayretle izledim. Çok güzel şeyler yapılmış. İnşallah bunlar bizim için yeni bir motivasyon olacak. Valimiz Hulusi Şahin’in Batman için çok güzel projeleri var,  bunları da tek tek hayata geçirmekte. Biz Batman’ı gittik gördük gezilecek çok turisttik yerleri var herkesi de oraya gitmesini isterim. Ayrıca bizim buraya gelmemize vesile olan Batman Petrolspor’a da başarılar dilerim, İnşallah o sene bu sene olacak her iki şehrin takımı ipi göğüsleyerek şampiyon olacaklar” dedi.