Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 1. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ikinci ve son oturumda, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen maddeler müzakere edildi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ali Osman Çoban tarafından 2022 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı, Tarife Cetveli, Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliğinin hükümlerinin uygulanmasından dolayı tahakkuk edilen alacakların, metreküp esas alınarak abonelerden mahsuplaşılması gibi toplam 11 başlıktan oluşan gündem maddeleri Meclis Üyelerine okundu.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Alınan karara göre TİSKİ Genel Müdürlüğü Teşkilat şemasında yer alan, Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı ile Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı; yeni kurulan Etüt, Planlama ve İnşaat Dairesi Başkanlığı çatısı altında birleştirildi. Enerji Merkezleri Dairesi Başkanlığı adı altında da yeni bir daire başkanlığı kuruldu. Gündem maddelerinin müzakere edilmesi ve yapılan konuşmaların ardından 2022 Mali Yılı Faaliyet Raporu ve gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

İNDİRİMLİ TARİFELER GERİ GELDİ

Başkan Murat Zorluoğlu yeni tarife cetveli ve Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliğinin hükümlerinin uygulanmasından dolayı tahakkuk edilen alacakların, metreküp esas alınarak abonelerden mahsuplaşılması konusunda bir açıklama yaptı. Büyükşehir Kanunu ile birlikte köyden mahalleye dönen yerlerde mevcut su tarifelerinin yüzde 25’i, beldeden mahalleye dönüşen yerlerde ise yüzde 50’sinin 5 yıl süreyle alınması uygulamasının olduğunu hatırlatan Başkan Zorluoğlu şöyle devam etti:

MAHSUPLAŞMA YAPILACAK

2022 yılının sonunda belediyelerin kırsal ve kentsel mahalleleri belirlemesinin ardından Meclisimiz gerekli düzenlemeleri yapıp bu indirimin son bulmasını uygun bulmuştu. Ancak daha sonra indirimli uygulamanın 2025 yılı sonuna kadar devam ettirilmesi yönünde yeni bir karar alınınca bu duruma göre tarifelerimizi belirliyoruz. 2022 yılı öncesi duruma yani indirimli tarifelerimizi yeniden uygulamaya başlıyoruz. 1 Ocak 2023’ten şimdiye kadar alınan ücretlerin de metreküp cinsinden mahsuplaşmasını gerçekleştireceğiz.