Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, On bir Ayın Sultanı “Ramazan-ı Şerif” öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı. Balta mesajında, “ Öncelikle Mübarek Ramazan ayının aziz milletimiz ve Trabzonlu hemşerilerime güzellik, barış ve kardeşlik getirmesini içtenlikle diliyorum. Bu akşam İlk teravih namazımızı evlerimizde kılacak ve yine ilk sahurumuza kalkmış olmanın hazzını ve huzurunu yaşayacağız. Bir ay boyunca sahurda huzur bulacak, gün boyu manevi haz duyacak, arkasından da iftar sofralarında verilen nimetlere kavuşacağız. Bizi rahmet ve mağfiret müjdecisi Ramazan ayına kavuşturan Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun” dedi.

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan Ayı Kur’an Ayıdır. O, Kur’an’la şereflenmiş, on bir ayın sultanı makamına yükselmiş, rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır. Günahlara dalmış insanların samimi tövbe ve istiğfar ile hata ve kusurlarından temizlenecekleri bir aydır. Ramazanın manevi atmosferi, Müslüman Türk Milleti ve bütün Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz birlik ve dayanışmamızın pekişmesine güzel ve güçlü bir vesiledir.

Mübarek Ramazan ayı; birlik ve beraberliğin önemini, farklılıklara saygı duymanın erdemini, imkanı olanın olmayanla bölüştüğü lokmanın sevincini bizlere yeniden hatırlatmak için en güzel vesilelerden biridir. Ailemizden komşularımıza, kimsesiz kardeşlerimizden hastalarımıza kapımızın içinde ve ardında tüm insanımıza dost elimizi uzatmanın, aynı sabrın selametini, aynı sofranın bereketini paylaşmanın sesidir. Güzelliklerin ve iyiliklerin paylaştıkça çoğalacağına inanarak hoşgörü sofrasının etrafında buluşacağımız, tutacağımız oruçlarla bedenimizin sıhhate kavuşacağı, elimizdekini paylaşmanın huzuruyla zekatlarımızın yerine ulaşacağı, şükür ve tövbelerimizin maneviyatımıza yepyeni kapılar açacağı Ramazan-ı Şerif’in birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı yüceltmesini, ülkemize, ümmetimize hayır ve bereket getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle Milletimizin ve tüm İslam âleminin, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Cenabı Allah'tan, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını niyaz ediyorum.”