TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Ramazan-ı Şerif” öncesinde bir kutlama mesajı yayınlayarak “Ramazan Ayı'nın milletimize, bütün İslâm Âlemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.


 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, On bir Ayın Sultanı “Ramazan-ı Şerif” öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı. Balta mesajında, “ Öncelikle Mübarek Ramazan ayının aziz milletimiz ve Trabzonlu hemşerilerime güzellik, barış ve kardeşlik getirmesini içtenlikle diliyorum. Bu akşam İlk teravih namazımızı kılacak ve yine ilk sahurumuza kalkmış olmanın hazzını ve huzurunu yaşayacağız. Bir ay boyunca sahurda huzur bulacak, gün boyu manevi haz duyacak, arkasından da iftar sofralarında verilen nimetlere kavuşacağız. İnşallah sabır ve hoşgörü herkesi kuşatır, dayanışma ve yardımlaşma iradesi herkesi aynı idealde buluşturur” dedi.
 
Komisyon Başkanı, Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan Ayı Kur’an Ayıdır. O, Kur’an’la şereflenmiş, on bir ayın sultanı makamına yükselmiş, rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır. Günahlara dalmış insanların samimi tövbe ve istiğfar ile hata ve kusurlarından temizlenecekleri bir aydır. Ayrıca Ramazanın manevi atmosferi, Müslüman Türk Milleti ve bütün Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz birlik ve dayanışmamızın pekişmesine güzel ve güçlü bir vesiledir. İnsanın yalnızca zor durumda iken değil, hayatın her anında ilgi ve desteğe, uzatılacak bir ele, gönül alıcı bir söze, içten bir tebessüme ihtiyacı vardır. Aç ve yoksulların halinden anlıyor olmamız, aça ve yoksullara yardım elini uzatmadığımız sürece bize dönen bir faydası olmayacaktır. Bilinmelidir ki; yoksulluk sadece varlığın yok olması değildir. Yoksulluk aynı zamanda içimizdeki merhamet, şefkat ve hoşgörü gibi insani değerlerin de yok olması demektir. Bu nedenle, dünyanın neresinde olursa olsun baskı, zulüm ve şiddet altında olan, mazlum ve mağdur durumdaki kardeşlerimize maddi-manevi desteklerimizi daha da artırmalıyız.
 
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının, şehrimiz, ülkemiz, milletimiz, bütün İslam alemi ve tüm insanlığın birlik ve beraberliğine vesile olmasını, coğrafyamıza ve tüm dünyamıza huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Hak’tan diler, tüm İslam aleminin Ramazan’larını tebrik ederim."