Sarıkamış Şehitleri, 2 bin 200 rakımlı Sisdağı’nda düzenlenen yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim tilâveti ve dualarla anıldı.



Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında, 2 bin 200 rakımlı Şalpazarı Sisdağı Yaylası’nda, Trabzon Valiliği’nin himayelerinde; Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şalpazarı Belediyesi işbirliği ile ‘Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’ ve programı düzenlendi. Hanyanı mevkiinden başlayan yürüyüşte, vatandaşlar 200 metrelik Türk Bayrağı’nı askerlerle birlikte taşıyarak yaklaşık 2 km. yürüdüler.



SİZLERLE GURUR DUYUYORUM
Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sarıkamış şehitlerini anlatmak için kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek “Destandır Sarıkamış” şiirinin dizlerini okudu. Başkan Zorluoğlu’nu dinleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşların anma programına gösterdiği yoğun ilgi karşısında çok etkilendiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu “Burada ecdadına samimiyetle sahip çıkan, tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki Trabzon’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Sizlerle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.



ACI HATIRALARIMIZ VAR
Yürüyüşün ardından düzenlenen programda konuşan Vali Ustaoğlu, çok anlamlı bir organizasyon için bir araya gelindiğini kaydederek, “Sarıkamış şehitlerimizin acısını, hüznünü, ağıdını paylaşma adına yaşlısından gencine hepimiz bir araya geldik. Tarihimizde çok büyük zaferlerimiz olduğu gibi Sarıkamış’taki gibi acı hatıralarımız da var.” dedi.
Vali Ustaoğlu, 105 yıl önce 90 bin vatan evladının donarak şehit olmasının ayrı bir hüznü bulunduğuna işaret ederek, bu milletin evlatlarının aradan geçen 3 ay sonra Çanakkale’de çok büyük bir destan yazdığını, Sarıkamış’ın bu anlamda Çanakkale Destanı’nın bir ön sözü olduğunu ifade etti.
2 bin 200 rakımlı Şalpazarı Sisdağı Yaylası’ndaki program, yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmaların ardından Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu’nun Kuran’ı Kerim tilaveti ve yaptığı duayı müteakip, vatandaşlara kırık buğday çorbası ikramıyla program sona erdi.
Sisdağı Yaylası’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Gençlik Hizmet ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal, İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, askerler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.