TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneğinden Trabzon’da şuan itibariyle 5.010 firmada çalışan 23.765 işçinin faydalanacağını açıkladı.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Korona virüsle ülke genelinde de etkin bir mücadele yürütüldüğünü ifade eden Milletvekili Balta “Sağlık yönünden Pandemi ile mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Dünya’da örnek olarak gösterilen bu mücadelenin yanında Hükümetimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomik olarak bir dizi tedbirleri alıyor ve gün ve gün ve milletimizle paylaşıyor. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında vatandaşlarımız için yeni adımlar atmaya devam ediyoruz” dedi.
Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa çalışma ödeneği, işsizlik sigortası fonu kapsamında sağlanan bir imkândır. İşverenler, mevcut istihdamı korumak amacıyla kısa çalışma ödeneği uygulamasına elektronik ortamdan müracaat ederek yararlanabilir. Hatırlanacağı üzere Pandemi ile mücadelede Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında bu sistem Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak 17 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmişti.Bu kapsamda şehrimizdeki işletmelerde Kısa Çalışma Ödeneği başvurularını online olarak İŞKUR ‘un web sayfası üzerinden yaptılar. Bu kanun ile salgın sebebiyle ülkemiz ekonomisi ve istihdam piyasaları üzerindeki olumsuz etkilerin hafifletmesi sağlandı.
Bu kapsamda Trabzon'umuz da şuana kadar 5.010 firmada çalışan 23.765 çalışan kardeşimize toplam 34.614.977TL Kısa Çalışma Ödeneği ile destek sağlandı. 5 Mayıs itibariyle de ödemeler başlandı.  Bu ödenek ile işverenlerimiz ve işçilerimiz rahat bir nefes alacaktır. Her zaman her şartta Milletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.Ayrıca bir kez daha görmüş olduk ki birlikte vereceğimiz verimli mücadele ile ülkemizde firmalarımızda bu süreci en az kayıpla atlatabilecek güçtedir.Bu desteği sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’a Trabzon adına sonsuz şükranlarımı sunarım.