Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde 68. Kuruluş Yıl Dönümü töreni düzenlendi. Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda akademik personel katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşmalar gerçekleştirildi.

“KTÜ REKTÖRÜ HAMDULLAH ÇUVALCI”

Programda KTÜ hakkında bilgiler veren rektör Hamdullah Çuvalcı ‘21 akademisyenimiz dünyanın en etkili bilimcileri listesinde sıralamaya girdi. Üniversitemiz 5 yıllık kurumsal akreditasyona layık görülmüştür. Tüm personellere teşekkür ederim. Deprem sonrası yapısal durum sistemi kurulmuştur. Ulusal risk kalkanı projesinde akademisyenlerimiz görev almaktadır. TUSAŞ Mühendislerinin kampüslerimizde dersler vermesi sağlanmış oldu. Bu dönem online olarak gerçekleşti, gelecek dönem yüz yüze yapılacaktır. 30 bin 709 üniversite öğrencimiz bulunuyor. 96 ülkeden 1551 öğrencimiz bulunmaktadır. KTÜ camiası ben değil biz olarak hareket etmekte ve bir dünya üniversitesi olmakta emin adımlarla ilerlemektedir. Ortak sorumluluk bilgisiyle sorunlara yaklaşmamaktadır. Sizlerden almış olduğu güç ve destekle ilim irfan yolunda yürüyecektir. Üniversiteye olan desteğini hissettiğiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve YÖK Başkanına teşekkür ederim. 68 yıldır emek verip bugünlere gelmesini sağlayan akademik ve idari personellere teşekkür ediyorum.

“TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ZORLUOĞLU”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: Bilimsel çalışmalarıyla donanımlı insanlarıyla ülkemizin gelişmesine ciddi katkı yapmıştır. Her geçen yıl kurumsal yapısının gelişmesi anlamında üniversitemiz katkı verir. KTÜ’nün verdiği katkıdan gurur duyuyoruz. Şehir olarak faydalanmamız gerektiğini biliyor ve birçok proje gerçekleştiriyoruz. Bu şehri genç dostu bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ganita- Faroz’a bütün gençlerimizi bekliyoruz.

"BÜYÜKLİMAN'IN NABZI" "BÜYÜKLİMAN'IN NABZI"

“CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: eğitim kalitesi sadece üniversitelerde değil ilk ve ortaokullarda gerilemiştir. Üniversite mezunu çok sayıda gencimizin iş bulamaması son derecede üzücüdür. Yeni çağdaş eğitim politikalarına ve üniversite reformuna ihtiyaç vardır. Üniversiteler sadece bireyleri değil toplumu da geleceğe hazırlamalıdır. Öğrenciler özgür kılınmalı KTÜ de kendisini geliştirmeli ve dünya sıralamasına girmelidir. KTÜ için elimden geleni bir vekil olarak yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

“AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞEN”

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ‘Bu binaların birisinde sınava girip Boğaziçi’ne gittim. Ben de kabul ederseniz öğrencisi sayılabilirim. Üniversite aklı içinde bulunduğu şehrin aklı ile buluşması gerekiyor. Eğer buluşmazsa o şehri beklenen yerde göremiyoruz. O şehir yeterince gelişemez ufukların ötesine geçemez. Bilimin sanatın edebiyatın ve felsefenin ışığında üniversitenin hizmet etmesi gerekiyor. Siyasal ve sivil topluma da öncülük etmesine fayda vardır. Üniversitemizin görevini yerine getireceğine inancım tamdır.

“TRABZON VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: İlimizin en önemli marka değeri olan KTÜ’nün 68. yılını kutluyoruz. 2 tane üniversite varken daha da gelişmiş şehirler varken İstanbul Ankara’dan sonra Trabzon’da kurulması ne kadar marka bir şehir olduğunu gösteriyor. Ülkemizin sınırlarını aşmış dünyanın birçok yerine öğrenci yetiştirmiş bir üniversiteden bahsediyoruz. İnşallah çok daha güzel günlerini gelecekte görürüz. Kuruluşunda tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.