Kılıçdaroğlu: “Sizin hayalleriniz, Bay Kemalin hedefi olacak. O hayallerin tamamı gerçekleşecek.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Trabzon’da bulunan Atatürk Alanı’nda vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu: “Ben bugün her karış toprağına basan bir hemşeriniz olarak Trabzon'un meydanında coşmaya geldim. Benim için bu güzel meydanın anıları var. Bugün buradayım ama yalnız gelmedim. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geldim.”

TRABZON’DA FIRTINA VAR
“Bu iktidar sabah kalkıyor İmamoğlu, akşam yatıyorlar İmamoğlu. Ben 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan teşekkür ediyorum. Beni İstanbul'a aday yaptığı için teşekkür ediyorum kendisine. Belki de ilk kez İstanbul'da Trabzonlu bir belediye başkanı var. 2019 seçimlerinden sonra ne dediler İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder dediler. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır dediler onu da biz demedik. Seni gidi seni o günden anladın seçimi kaybedeceğini. Kaybedecekler çünkü bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. 86 milyon kazanacak. Ayrışmak yok, birleşe birleşe kazacağız. Her şey çok güzel olacak diyoruz.  Bugün Karadeniz'de Trabzon'da fırtına var.” İKTİDAR OLMANIN YOLU ÇALIŞMAKTAN GEÇER Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından ise öne çıkanlar şöyle: “İktidar olmanın yolu çalışmaktan, kul hakkı yememekten geçer. Bütün Trabzonlu kardeşlerime sesleniyorum. Bakın biz beraberiz. 6 lider beraberiz.  Biz bir araya geldik, bu ülkeye hem adaleti, kadın haklarını, gençlerin istediklerini yapacağız. Kendimize değil, saraya değil, halka danışacağız. Gerçek milliyetçi arıyorsanız, o da biziz. Allan nasip eder, Cumhurbaşkanlığına geldiğimizde Süleyman Şah Türbesi. Kendi toprağımızda. O türbeyi, alacağım, vatan toprağına tekrar getireceğim. Şanlı bayrağımız orada dalgalanacak. Bunlar ne diyor. Milliyetçiyiz. Bayrağını indiren, toprağını terk eden adamdan milliyetçi olmaz.”

İHALELER TÜRK LİRASINA ÇEVRİLECEK
“Milliyetçilik, Türk Lirasını eritmemek, her alanda güçlü olmaktır. İhale yapıyorlar, yandaşlara ihale yapıyorlar. İhale neyle dolarla. Hani Türk Lirası vardı. Hani biz Milliyetçiydik. Hani Türk Lirası üzerine bir şey söylenmezdi. Trabzonlulara söz, Türkiye’ye söz. O dolarla ihalelerin tamamını Türk Lirasına çevireceğiz. Bizim milliyetçiliğimizi bütün dünya biliyor. Bu ülkede, bazılarının umutlarını kaybettiğini geleceğini yurt dışında aradığını biliyorum. Şunu sakın unutmayın. Sizin hayalleriniz, Bay Kemalin hedefi olacak. O hayallerin tamamı gerçekleşecek.”

TRABZON BİR DÜNYA ŞEHRİ
“Trabzon dünya şehri. 2 bin 800 yıllık tarihi var. Yeşili ile mazisiyle bütün dünyanın ilgisini çeken bir kent aynı zamanda. Trabzonspor’u ile de bir dünya markası. Gelip geçen bir spor değil, kalıcı başarılara imza atan bir Trabzonspor var. Herkesin saygıyla andığı, saygıyla söz ettiği güzel ve görkemli bir kent. Trabzonlunun yaşadığı zorluğu biliyorum. Pek çok şeyde önemli. Dolayasıyla çok sayıda genç, Trabzon’da değil, büyük kentlerde iş arıyor. Bunu çözmemiz lazım.” 

BÜYÜKLİMAN'IN NABZI BÜYÜKLİMAN'IN NABZI

MUSTAFA KEMAL’İN HAYALİNİ YAPACAĞIZ
“Gazi Mustafa Kemal’in bir hayali var. Demir yolu hayali var. 100 yıl önce söyledi. Allah nasip ederse Atatürk’ün o hayalini gerçekleştireceğiz, Gürcistan’a kadar.  Biz bunu 2023’te bitireceğiz diyorlardı. Şimdi 2053’de yapacaklar. Biz, bunu yapacağız ve sadece Trabzonlu değil bütün Karadeniz görecek. Hafif Raylı Sistem konusunda sorunlar var. 10 Trabzonlu var 4’ü bakan, Büyükşehir Belediye Başkanı 10 Trabzonlu bir hafif raylı sistemi yapamıyor. Bir Trabzonlu hiçbir dünyada olmayan 10 metre inşaatı birden yapıyor. Gerçekler böyle. Çalışıyor yapıyor. Üstelik bütün engellemelere rağmen yapıyor.”