Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edeceğini söyledi.



Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Konuştu: 'Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek'
Video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısında hafta sonu yasağının sürmesi kararını aldıklarını söyleyerek bu hafta sonu da 18-19 Nisan günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi.
Erdoğan, hafta sonu için alınan sokağa çıkma yasağı sonrasında yaşanan kargaşanın bir daha yaşanmaması için tedbir alacaklarını söyleyerek şöyle devam etti:  “İçişleri Bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstlenerek istifa etmesini takdirle karşıladım ama kabul etmedim. Başarılarına yakinen şahit olduğum sayın bakanımız görevine devam ediyor.”
'32 milyon vatandaşa maske doğrulama kodu gitti'
Ücretsiz maske dağıtımının sürdüğünü söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: "Ücretsiz maske dağıtımını çeşitli kanallardan sürdürüyoruz. 83 milyonluk bir ülkede böylesine büylük hizmetleri yürütmek kolay değildir. Mutlaka aksaklıklar oluyordur. Önemli olan aksaklığın yokluktan kaynaklanmamasıdır. Pekçok ülkede maske gibi en basit ürünlerin bırakınız tüm vatandaşlara dağıtımını, sağlık personeline temininde zorluk çekiyor. Bu bakımdan hamdedecek bir konumda bulunuyoruz. Her vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulamamız sürüyor. Bugüne kadar eczanelerden dağıtılmak üzere 32 milyon vatandaşımıza sağlık bakanlığı tarafından doğrulama kodu gitmiştir. Bu rakam perşembe günü 39 milyona çıkacaktır."
"Biz Bize Yeteriz kampanyasına bağış 1 milyar 612 milyon lira olmuştur"
Biz Bize Yeteriz bağış kampanyası hakkında da bilgi veren Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: "Hiçbir kesimi sahipsiz bırakmamakta, ortaya çıkan yükü adil bir şekilde paylaşmakta kararlıyız. Gazi Mustafa Kemal'in İstiklal Harbi'nde çıkardığı Tekalifi Milliye emirlerine milletimiz sahip çıkarak fedakarlık yapmıştı. Bizbize Yeteriz yardım kampanyasına milletimiz aynı asil tavrı gösteriyor. Şu ana kadar 1 milyar 612 milyon lira olmuştur. Buradan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum."
"Özel bankalar iyi imtihan vermiyor"
Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: "Çiftçilerimizi hayvan yetiştiricilerimizi, gıda sektöründe faaliyet yöneten firmaları desteklemek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Hazine'den ekilebilir olan yerleri tarıma kazandırmak için ilgili kuruluşlarımız hazırlıklara başladı. Tarım ve gıda ürünleri sıkıntısından Türkiye'nin etkilenmemesi için tüm tedbirleri alıyoruz. Maalesef özel bankalar bu süreçte hiç de iyi imtihan ermiyor. Üzerlerine düşenleri yapmasını bekliyoruz. IMF programı başta olmak üzere ülkemizi mihnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz dedi."