"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI VAKFIKEBİR MAHALLE SONUÇLARI" "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI VAKFIKEBİR MAHALLE SONUÇLARI"

Törene eski İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, mülki idare amirleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve mesai arkadaşları katıldı. Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Hayatımın en zor görevlerinden birini ifa etmek üzere huzurlarınızdayım. Meslektaşım, yol arkadaşım, sırdaşım, kardeşim, dostum Ahmet Adanur Beyefendi’yi çok erken yaşta kaybetmenin derin hüznünü ve üzüntüsünü yaşıyorum. Memleketine daha çok önemli hizmetler yapabilecek kapasitede ve konumda olan kardeşimizi kaybettik. Rahmetlinin ismini ilk kez Elazığ’da görev yaparken duymuştum. “Cizre’de bir kaymakam var” diyorlardı. Cizre’de bir taraftan halkla çok iyi diyalog kurabilen, herkesle barışık, bir taraftan da terörle mücadelede büyük kahramanlıklar ve cesaret gösteren bir mülki idare amiri olarak duymuştuk.

İKİNCİ İSİM HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Ahmet Adanur ile ilk kez Van’da tanıştığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Van’dayken o da Ankara’da İçişleri Bakanlığında daire başkanıyken bakan yardımcımızla Van’a gelmişti. İlk kez orada kendisiyle tanıştım. Vakur, tam bir devlet adamı mahiyetinde düzgün duruşu olan donanımlı bir kardeşimiz olarak gördüm tanıdım. Aklımın bir köşesine yazmıştım. Daha sonra Trabzon’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda da genel sekreterlik için ikinci ismi hiç düşünmedim. Kendisine teklif yaptığımda hiç ikiletmeden Trabzon’a koşa koşa geldi. 4 yıl burada mesai harcadık. Trabzon’da Büyükşehir’in yaptığı her hizmetin arkasında Ahmet’in emeği vardır. Ortaya koyduğumuz her eserin arkasında Ahmet’in gayretleri ve büyük yorgunlukları vardır. Kendisinden Allah razı olsun. Mekânını cennet eylesin”.

YANIMIZDA DİMDİK DURDU

Başkan Zorluoğlu, “İlk kez Van’da tanıştığım kardeşimle ilgili o zamanki kanaatlerim bu 4 yıl içerisinde ortaya koyduğu büyük performansla çok çok daha pekişti. Önemli hizmetler yaptı. Belediyedeki bürokrasiyi idare ederken diğer taraftan da her türlü belediye hizmeti arkasında da bizim yanımızda dimdik durdu. Belediyemize ve şehrimize büyük katkılarda bulundu. Kendisine son bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah, çıkacağı bu yolda yoldaşı olsun. Kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şehrimizin başı sağ olsun. Kıymetli eşi kız kardeşimiz olarak, değerli evladı evladımız olarak bundan sonraki süreçte yanlarında olacağımız kişiler.” İfadelerini kullandı.

HEPİMİZDE İZ BIRAKTI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada “Bugün böyle bir törende konuşmanın ne kadar zor olduğunun farkındayım. Ahmet Adanur kardeşimiz, mülki idare camiamızın çok kıymetli mensuplarından biriydi. Ülkemizin farklı yerlerinde çok kıymetli görevler ifa etmiş. Tabiri caizse kader birliği yaptığımız, çok kıymetli bir kardeşimizdi. Ben de Bitlis Valisi iken kendisi ile tanıştım. Ahmet kardeşimiz de o zaman bakanlıkta iller idaresinde kayyumlardan sorumlu daire başkanı olarak görev yapıyordu. Onunla telefonlarda görüşüyordum. O sakin, naif kişiliği ile hepimizde iz bırakan çok kıymetli bir kardeşimiz.” dedi.

Adanur’un cenazesi, yapılan duanın ardından İskenderpaşa camiine götürüldü. Adanur, İskenderpaşa camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bostancı Mezarlığı’nda toprağa verildi.