Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Trabzon Atatürk Alanı Meydan Parkında partisinin Trabzon İl Başkanlığı tarafından organize edilen mitinge katıldı.

Mitingde ayrılan alanı dolduran partililere ilk olarak İl Başkanı Süleyman Pulat, hitap etti. Pulat, özetle şu şekilde konuştu:

FINDIK ALTIN DEĞERİNİ BULMUŞTU

Yaklaşık 10 gün sonra bu meydanda yine toplanacağız. Bu sefer mili görüşün zaferini kutlamak için toplanacağız.

Tarih tekerrürden ibarettir. İnşallah, çok kısa bir zaman içinde Milli Görüş meclise.. Sonra 10 ay sonra yapılacak yerel seçimde, artık belediyeler milli görüşlü kadrolara teslim edilecek. Bundan emin olun. Tarihte bu gerçekleşti ve oy verenler pişman olmadı. Şimdi İnşallah bu 10 günü çok iyi değerlendireceğiz. Gecemize gündüzümüze katıp seçmenlere ulaşacağız.

Cumhur İttifakındayız, baraj sorunumuz olmadığını hepinizin bilmesini istiyorum. Ne kadar çok çalışırsak, o kadar arkadaşımızı meclise göndereceğiz.

54. Hükümet, Trabzon’da Bakanlar Kurulunu yapmıştı. O zaman fındık fiyatı açıklanmıştı. Yerlerde sürünen fındık altın değerini kazandı. Hasretle beklediğimiz o günler yakın. İnşallah bu günleri sizlerle birlikte hep beraber göreceğiz”

Yeniden Refah Partisi 28. Dönem Trabzon Milletvekili adayı Tuğba Bilgin, “Bana neden Yeniden Refah Partisi adaylığını kabul ettiniz diye sorulduğunda onlara söylediğim tek cümle şuydu: Yeniden Refah Partisi kadına çok değer veriyor, saygı da gösteriyor. O nedenle Yeniden Refah Partisindeyim” dedi.

ERBAKAN’IN ÇOCUKLUK VE İLKOKUL YILLARI, TRABZON’DA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise mitingde özetle şu şekilde konuştu:

“Bugün Trabzon’da olmaktan duyduğumu bahtiyarlığı altını çizerek ifade etmek istiyorum. Trabzon merhum Erbakan hocamızla özdeşleşmiş bir şehir. Çocukluk, ilkokul yılları, hayatının en güzel yıllarının geçtiği, hala okuduğu okulun, yaşadığı evin durduğu Trabzon, bizler için manevi önemi olan bir yer. Erbakan hocamız kendisini Trabzonlu olarak görür ve Trabzonlu olarak ifade edirdi. Bizde Erbakan hocamız gibi sizlerin hemşerisi olarak bulunuyoruz.

TRABZONLULARLA BİRLİKTE MİLİ GÖRÜŞÜ, 14 MAYIS’TA MECLİSE

Rahmetli Erbakan hocamız Trabzon’da ki okul yıllarında yaşadığı anıları gözleri dolarak bizlere anlatmıştı. Bu nedenle Trabzon’un bizlerin kalbinde çok önemli yeri var.

"BÜYÜKLİMAN'IN NABZI" "BÜYÜKLİMAN'IN NABZI"

Trabzonlularla birlikte Milli Görüşü 14 Mayıs’ta meclise taşımak nasip olsun…

Yeniden Refah Partimiz seçimlerin öncesinde anahtar parti konumuna geldi. Halkamızın partimize gösterdiği muazzam teveccüh ve doğru siyaset anlayışı ile yeniden Refah Partimiz milletimizin teveccühüne mahzar oldu.

SEÇİM BÖLGELERİNDE İSTİSNASIZ BİR ŞEKİLDE KENDİ ADAYLARIMIZ İLE

87 seçim bölgesinde istisnasız bir şekilde kendi adaylarımız, amblemimizle birlikteIN  seçimlere giriyoruz ancak Cumhur İttifakının çatısı altındayız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz. Böyle bir kararı neden aldık. Çünkü karşı cephede bir araya gelen unsurlara baktığımızda, bunların zihniyetine, geçmişine, hedeflerine, söylemlerine, seçim bildirgelerine baktığımızda bu 7’li masa dediğimiz yapının Türkiye’de iktidar olmasına müsade edemez, bunların iktidar olmasına vesile olamazdık.

Neden işte söylemleri ortada: Diyor ki “Ayasofya’yı yeniden Müze Yapmamız lazım” “Okul öncesi çocukların Kuran öğrenmesi doğru bir şey değil…”

LGBT Türk aile yapısına zarar vermez diyor.. Soruyorlar Cumhurbaşkanı yardımcısı adayına “Eşcinsel evliliklerle ilgili ne düşünüyorsun”, “Efendim gayet normal, herkesin özel hayatı, ama toplum buna hazır değil” diyor. Bir de Trabzonlu olacaksın. Trabzonlular bunu duysa, seni Trabzon’a sokmaz.

TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ, BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN DE SIKINTI VAR

Türkiye’nin birliği bütünlüğü için de sıkıntı var. HDP’nin 11 maddelik tutum belgesini kabul ettik diyorlar.

HDP’nin milletvekili adayları ne diyor: “7’li masanın kazanması halinde tutsak arkadaşlarımızı çıkaracağız” diyor. Kim bu tutsaklar. PKK’Li teröristler hatta Abdullah Öcalan…

Bütün bu gerçekleri gördüğümüz zaman biz yeniden Refah Partisi olarak bu zihniyetin iktidar olmasına vesile olamayız. Bunlar 7’li masa değil, adeta 7’li maşa olmuşlar. Kimin maşası, HDP’nin, PKK’nın Fettullah Gülen Örgütünün ve LGBT Dernek ve Lobilerinin maşası olmuşlar..

YAPTIKLARINIZ, YAPACAKLARINIZIN TEMİNATI

İşte İBB.. İBB dünyanın en yüksek faiziyle dolar borçlanıyor. Yüzde 10.70.. Dünyada böyle bir faizle borçlanan kurum yok. Bu dolar borcunun faizi de İstanbul halkına yaptığı hizmetlere zam olarak yansıtıyor. Başkan olmadan önce ulaşımı ücretsiz hale getireceğiz diyorlardı, başkan olduktan sonra yüzde 200 zam yaptılar. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı..

Ekonomiyi düzeltmek kim, siz kim. Bütün geçmiş uygulamalarınız ortada..

2028’DE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Ekonomiyi düzeltmeleri de mümkün değildir. Bütün icraatları ortadadır. Ortaya koydukları proje, vaatler borca ve faize dayanmakta…

14 Mayıs seçimlerinde desteğinizi bekliyorum. Bir oy Erdoğan’a, bir oy Erbakan’a…

Milli görüş tarihinde olduğu gibi 2023’de önce meclise, ardından da meclis performansımızla 2028’de iktidara yürüyeceğiz Allah’ın izniyle…

Burada baraj problemi olmadığını ifade etmek isterim. Yüzde 7 barajını ülke genelinde aşmamız gerektiğini düşünüyorlar. İttifaktaki partilerin oyu yüzde 7’yi geçtiği için baraj sorunu kalmıyor. Baraj endişesi olmadan, milletimizin oylarını, Yeniden Refah Partisine ve Milli Görüşe istiyoruz.

Trabzon’da hidrolik ekipmanları, Sürmene’de Tersane, Araklı’da elektrik motor fabrikası Projemiz var. Bunların hayata geçmesi için mecliste mücadele edeceğiz.

Atamayan öğretmenlerimiz, din kültürü öğretmenlerimiz, staj ve çıraklık mağdurları, vekil imamlarımız bunların mağduriyetleri ile ilgili meclisin gündemine getirilmesi için konun takipçisi olacağız” 

FINDIK VE ÇAY FİYATI EN YÜKSEK SEVİYEYE

Karadeniz Bölgesinin çay ve fındık fiyatlarının en yüksek seviyeye getirilmesi, Karadeniz üreticisinin mecliste sesi olacağız.

TRABZON’A HIZLI TREN

Sivas’tan Erzincan’a gelen hızlı trenin Karadeniz’e Trabzon’a ulaşması için en kısa sürede bu projenin tamamlanması için mecliste takipçisi olacağız.

Kıyı balıkçıları da umut olmadı

GÜNEY ÇEVRE YOLUNUN BİTİRİLMESİ

Trabzon’un Güney Çevre Yolunun tamamlanmasının mecliste takipçisi olacağız. Bu yolun etrafında sebze hali, mobilya üretim alanları, mobilyacıların satış mağazalarının bulunduğu avm’ler, küçük sanayi sitelerinin bu yolun alanına yapılması Trabzon’un en az 2 kat daha büyütülmesine vesile olac ağız.