TRABZON'DA AHMET METİN GENÇ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU TRABZON'DA AHMET METİN GENÇ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 6 Şubat’tan itibaren Trabzon’un yanı sıra Kahramanmaraş ve Elbistan için de yoğun mesai harcıyor. Depremin hemen ardından Kahramanmaraş’ta Bölge Koordinatörü olarak görev yapan ve hayata geçirdiği uygulamalarla örnek gösterilen Başkan Zorluoğlu, depremzedelerle de adeta aile gibi oldu. Depremzedelerin günlük yaşam koşullarını sağlamak için tüm imkanlarını seferber eden Başkan Zorluoğlu, küçük Melike’nin de yüzünü güldürdü.

48 SAAT GEÇMEDEN AKÜLÜ ARAÇ GÖNDERİLDİ

Depremde enkaz altında kalan babasını ve kardeşini kaybeden, kendisinin de bir bacağı ampute edilen 10 yaşındaki Melike Esma Şavkılı, tedavisinin ardından annesi Canan Şavkılı ile birlikte konteyner kente yerleştirildi. Melike, kendilerini ziyaret eden Trabzon Ortahisar Müftülüğü personelinden akülü tekerlekli araç talebinde bulununca ekipler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçtiler. Durumdan haberdar edilen Başkan Zorluoğlu, hiç vakit kaybetmeden bölgeye akülü araç gönderdi. Talebinin üzerinden 48 saat geçmeden akülü aracını teslim alan minik Melike’nin mutluluğu gözlerinden okundu. Aracıyla hemen deneme sürüşleri yapan Melike, “Görevliler akülü aracımı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun gönderdiğini söylediler. Beni hiç bekletmeyen Murat amcaya çok teşekkür ediyorum” dedi.