Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı ve normalleşme adımlarını açıkladı.



Normalleşme adımları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı.
Erdoğan, kafe ve restoranlarla ilgili olarak "1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’a kadar hizmet vermeye başlayacak." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.
 
 
Koronavirüs salgını sebebiyle dokuzuncu kez videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;
 
Sokağa çıkma kısıtlaması bizi gönlümüzce bir bayram yapmaktan mahrum bıraksa da umudumuzu güçlendirdi.
 
Şehirlerarası seyahat kısıtlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır.
Gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görürsek bazı illerimiz için bu kısıtlamayı getirebiliriz.
 
Esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personel 1 Haziran itibariyle normal mesaiye başlayacaktır.
 
65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamı olması devam edecek.  20 yaş altı ile ilgili sokağa çıkma uygulamasını 18 yaşa indiriyoruz.
0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba ve Cuma günler 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabii olmayacak.
 
1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ve nargile satışı bu kapsamın dışında. Plajlar ve milli parklar 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek.