Recep Tayyip Erdoğan şu şekilde konuştu; "Biz bu şehri gönülden seviyoruz. Biz bu şehrin insanlarını Allah için seviyoruz. Bu şehrin insanlarını sevmeyinin de aklından şüphe ederiz. Her fırsatta Trabzon’a geliyoruz. Biz kendimizi bu şehrin evladı olarak görüyoruz ama bu şehri de ülkeyi de sevmek lafla olmaz. Yalan ile dolanla sevmek asla olmaz. Sevmek hizmetle olur. Sevmek enerjiden savunmaya, dış politikadan otomobil sanayine kendi göbeğini sevmekle olur. Sevmek Türkiye Yüzyılını sevmekle olur. Bize bu toprakları vatan yapanalrın mirasını yaşatmkala olur. Trabozn Kandil’den sevilmez. Pensilvanya’dan sevilmez. Lodra’dan sevilmez. Buradan sevilir. Fatih’in torunları 1461’den rahatsızlık duyanlara cevabı 14 Mayıs’ta verecektir. 

Manda ve himaye kabul edilemez düsturuyla istiklal mücadelesini başlatanların torunları Mandacı Kemal ve yanındakileri sandığa gömecektir. 14 mayısta yapılan işleri yarım bırakmadan yapılan işleri devam ettirmeye söz mü Trabzon?
Sen bu yaylaları yaylayamazsın. Derindir gölleri boylayamazsun. 14 mayısta Kılıçdaroğlu ve avanesine bu yaylaları yaylayamayacağını gösteriyor musun Trabzon?

BÜYÜKŞEHİR’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE RAMAZAN DESTEĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE RAMAZAN DESTEĞİ

Her gelişimde kalbimi bıraktığım Trabzon bu. Madem sevmek hizmetle olur dedik. Öyleyse Trabzon’a sevgimizin nişanesi olan hizmetlerimize geçelim. Yatırım tutarı 27 milyar lirayı bulan 111 esere kavulturuyoruz. Zigana Tüneli Trabzon ile Gümüşhane arasındaki bu tünel ile Karadeniz’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya, tarihi ipek yoluna bağlıyoruz. Zigana dağını geçilmez olmaktan çıkaran bu tünel bölgedeki her alandaki kalkınmasının sembolü olacaktır.

Karşımızdaki masanın öçmrü boyunca yaptığı işleri üst üste koyun, 10 ile 100 ile çarpğın emin olu bir Zigana Tüneli etmez. Yaklaşık 8 milyar 150 milyar lliralık yatırım olan tünel ile 6 milyar 150 milyon liralık Maçka-Karahava yolumuzun bölge ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bir diğer önemli projemiz şehrimizin bir uçtan diğer uca adeta çehresini değiştiren Kanuni Bulvarı’nın biten kısımalrıdı. 
Bu bulvar sadece bir yol değil aynı zamanda bir medeniyet projesidir. Kanuni Bulvarımızın 11 milyar liralık yatırımla biten 18 kilometrelik kısımın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Anaokulu, ilkokul ve imam hatip lisemizi Gençlik ve sporda, yurtlarımızın spor salonlarımızın, gençlik merkezlerimizi, sağlıkta Tonya ve Of Devlet hastaneleri ile diğer sağlık yatırımlarımızın, tarım ve ormanda Trabzon Atasu Barajı içme suyu arıtma tesisi ile çeşitli projelerin çevre ve şehircilikte iller bankası tarafından şehrimize kazandırılan çok sayıda hizmet ile TOKİ’nin 85 konut ve 45 dükkandan oluşan inşaatlarının, çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarının resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz.

Büyükşehir Belediyemiz şehrimize yeni bir terminal binası kazandırdı. Kadın istihdam ve Yaşam merkezi, Ganita-Faroz sahil bandı düzenlemesi, 20 ayrı altyapı projesi, bilim merkezi, Avrasya Pazarı, kadınlar hali gibi onlarca eseri hizmete hazır hale getirdik. Tüm bunalrın açılışlarını buradan yapıyoruz. Şehir içindeki küçük sanayi sitelerimizi yeni bir yere taşıyarak mevcut alanları dönüştürme çalıştırmalarımızın, uızunluğu 15 kilometreyi bulan hafif raylı sistem projemizin,Güney Çevre Yolumuzun 16 kilometrelik ilk etabının, yıllık 15 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı intşaatının yakında başlayacağını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ortahisar ve Arsin belediyelerimizin muhtelif yatırımlarının açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Kardeşlerim bunlar bugün resmi açılışını yaptığımız işler. Bir de Trabzon’a 20 yılda kazandırdığımız işler var.

Bay bay kemalin referansı ne? Acaba ne yapmmış? Ziya paşa diyor ki “eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” Bay Bay Kemal senin ne eserin var? Seni biz SGK döneminden tanırız. Rahmetli Savaşay sağ olsaydı da senin o acıklı hlaini tüm Türkiye’ye tekrar gösterseydi. Alameti farikamız olan eser ve hizmet siyasetinden her vilayetimiz gibi Trabzon’da yararlandı. Bugüne kadar Trabzon’a 90 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Trabzon’u ihmal etmedik, edemezdik. Trabzon ile birlikte bu yola yürüdük. Bu yatırımlarla şehrimize eğitimde 3 bin 80 adet derslik kazandırdık. 2. Devlet üniversitesini kurduk. Gençlik ve sporda 9 bin 607 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 41 bin seyirci kapasiteli stadyum dahil 95 spor tesisini hizmete sunduk.

Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahiplerine 3 buçuk milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta bin 268 yataklı 18 hastanemizle birlikte şehrimize 55 sağlık tesisi yaptık. Yatak sayısı 900 olan şehir hastanesiin yapımı sürüyor. Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 8 bin 76 konutu tamamlayıpğ hak sahiplerine teslim ettik. Bin 31 konutun yapımına devam ediyoruz. Şimdi de İlk Evim ile 2 bin 550 konut, ilk iş yerimle 250 iş yeri, ilk arsam ile 500 altyapısı hazır arsa vereceğiz. Çömlekçi’deki 20 tescilli eseri aslına uygun şekidle restore ediyoruz. Burada inşaa edeceğimiz 221’i konut 331 yapıyla Çömlekçi’yi şehrimize yakışır hale getiriryoruz. 6 millet bahçemizden 3’ünü hizmete açtık, kalanları sürüyor. Ulaştırmada 73 kilometreden devarldığımız bölünmüğş yol uzunluğunu 267 kilometreye çıkardık. Denizcilikte Sürmene’ye, Of’a, vakfıkebir’e, Arsin’e yeni balıkçı barınakları yaptık. Trabzon Limanı’nı yeniledik, Yat Limanı ‘nı şehrimize kazandırdık. Tarım ve ormancılıkta 1 baraj, 1 içme suyu tesisi, 110 dere ıslahı, 1 gölet, 1 atık suyu arıtma tesisi ve 49 hidro elektrik santral inşa ettik. Son 21 yılda Trabzon ve ilçelerinde inşa ettiğimiz dere islahlarıyla 224 yerleşim yeri ve 10 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Trabzonlu çiftçilerimize toplamda 3 milyar lira destek verdik. Sanayide 1 organize sanayi, 1 endüstri, 1 TEKNOPARK ve 2 araştırma geliştirme merkezi kurduk. Enerjide Trabzon ve 11 ilçemize doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde Tonya, Çarişıbaşı, Düzköy ve Çarşıbaşı’na doğalgaz arzını sağlayacağız.