İyi ve kötü günlerinde kardeş şehirlerinin yanlarında olmaya özel önem veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Batum şehrinin kuruluşunun 135. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “BATUMOBA” etkinliğinde onur konuğu oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesini Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan’ın temsil ettiği programa; Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyet Yüksek Şura (Parlamento) Başkanı Davit Gabaidze, Batum Belediye Başkanı Archil Chikovani, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, protokol mensupları ve Batum şehrinin 8 ülkeden gelen kardeş şehir temsilcileri katıldı.

BAŞKENT'TE TRABZON COŞKUSU BAŞKENT'TE TRABZON COŞKUSU

“BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ”

Programda konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan iki kentin kardeş şehir bağlarının önemli olduğuna vurgu yaparak, “Güzel şehriniz Batum’la ve Batum halkıyla aramızda kardeşlik bağı bulunmaktadır. Geçtiğimiz aylarda şehrimizde, Trabzon-Batum dostluğunu geliştirmek amacıyla Batum Günleri de gerçekleştirmiştik. Şimdi de sizin ev sahipliğinizde Batum şehrinin kuruluşunun 135. yıldönümü etkinliklerinde bir aradayız. ‘Kardeşlik’ duygusuyla bağlı olduğumuz siz değerli dostlarımızla, şehriniz açısından böylesine önemli ve özel bir günde bir arada olmak, coşkunuzu paylaşmak ayrı bir mutluluk kaynağı. Batum’un şehir statüsünü kazanışının 135. yıl dönümünü kutluyor, nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Batum’a gelmeyi çok isteyen fakat yoğun programı nedeniyle bizlerle olamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu, sizlere ve sizlerin nezdinde Batum halkına sevgi ve selamlarını iletti” ifadelerini kullandı.

“TRABZONSPOR FORMASI HEDİYE ETTİ”

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan, program sonunda Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ve Batum Belediye Başkanı Archil Chikovani’ye Trabzonspor forması hediye etti.