Trabzon’un 18 ilçesinde bulunan 20 istasyonda 708 mahalleye gece gündüz demeden hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yeni araçları bünyesine katmaya devam ediyor. Meydana gelebilecek yangın, kaza ve doğal afetlere müdahale edebilecek 5 yeni ve donanımlı itfaiye aracı düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde İtfaiye Daire Başkanlığı önünde düzenlenen törene; AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile daire başkanları ve itfaiye personeli katıldı.

ANKARA TRABZON GÜNLERİ 1. GÜN ANKARA TRABZON GÜNLERİ 1. GÜN

PERSONELLE TEK TEK SELAMLAŞTILAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu törenin başında itfaiye personeli ile tek tek selamlaşarak bir süre sohbet ettiler. Cora ve Zorluoğlu daha sonra itfaiye araçlarının teknik özellikleri hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

18 İLÇEDE 20 İSTASYON HİZMET VERİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Hemşehrilerimize  en hızlı ve etkin hizmet vermek adına 18 ilçemizde toplam 20 itfaiye istasyonumuz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 5 kişiden oluşan bir ‘Su Altı Arama Kurtarma Ekibimiz’ de çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda törenle bünyemize kazandırdığımız 3 adet merdivenli, 2 adet arazöz araçlarımızı Tonya, Şalpazarı, Akçaabat, Sürmene ve Araklı ilçelerimizde bulunan grup amirliklerimize gönderiyoruz. İlerleyen günlerde Ortahisar ilçemizde iki tane daha itfaiye merkezi kurmayı planlıyoruz. Bunun için nüfus yoğunluğuna göre bazı bölgeler belirledik” ifadelerini kullandı.

CORA: VATANDAŞLARIN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise, “Zaman zaman vatandaşlardan itfaiye araçlarının geç kaldığı yönünde şikâyetler geliyor. İtfaiye araçlarının bu ilçelerde bulunması durumunda oluşabilecek zararın en aza indirgeneceği belirtiliyordu. Vatandaşların bu istekleri Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yeni araç alımlarıyla yerine getirilmiş oldu” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE KURDELE KESTİLER

Konuşmaların ardından Milletvekili Cora, Başkan Zorluoğlu, Meclis Başkan Vekili Ataman ile törene katılan davetliler, birlikte kurdele kestiler. Tören, günün anısına hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından sona erdi.